Lars Tankesmedja

Född 56 betraktar och funderar lite från sidan

Dessa politikerfantasier

P1 idag Stefan Löfven.

Om S vinner valet så kommer S styrda kommuner införa rätt till heltid, delade turer försvinner….Fan trot!,Sen är det så enligt LÖFVEN: att om S vinner valet och inte får helt egen majoritet  så kommer Fp eller C  krypande och vill vara med i maktspelet.” kohandel” lär det bli. Så nu vet vi hur taktiken är planerad , man  lovar en massa och sen hoppas man att nån annan håller med . Att i nuläget lova en massa är bara ett exempel av löften,löften utan trovärdighet. Rätt ord att använda är nog önskedrömmar. När man synar våra partiers förslag så finns knappt finansiering till ett enda förslag. Nä det är att dumförklara en hel befolkning att tro att  alla är så lättlurade. Fortsättning lär följa flera lördagar framåt – man får ta det från den humoristiska sidan, men särskilt trovärdigt lär det väl knappast bli.

5 kommentarer

  1. Sonja Eriksson

    I Vännäs vård- och omsorgsförvaltning har vi redan infört heltidsarbete för alla som vill ha det. Det har vi haft några år nu. Vi har även kraftigt minskat antal delade turer. Att vi har gjort det vill jag påstå beror på att vi styrs av S tillsammans med v.

    • Lars Appelfeldt (inläggsförfattare)

      Ja det är ju bra att Vännäs är en av fyra kommuner i länet,men av alla landets 290 kommuner är det endast ett fåtal runt 10% som erbjuder heltid. Så pengar lär det kosta. Och så var det ju det här med delade turer också….

  2. Ulf Eriksson

    När det gäller Vännäs och delade turer så är sanningen den att Centerpartiet har tagit fasta på höga sjuktal inom äldreomsorgen och svårigheten att rekrytera personal på grund av dåliga arbetsvillkor som t.ex. delade turer. När ärenden som Arbetsmiljöpolicyn 2020 och Jämställdhetspolicyn föreslog Centerpartiet att delade turer endast ska få förekomma i undantagsfall. S har inte ställt sig bakom våra yrkanden. När Jämställdhetspolicyn slutligen behandlades i fullmäktige krävdes de en ajournering för att S motvilligt kunde ställa sig bakom den formuleringen.
    Vi har också lämnat in en motion till fullmäktige med samma yrkanden. Vård- och omsorgsnämnden har inte velat ta något beslut utan skickat den utan eget yttrande. Vid nästa kommunstyrelsen ska motionen behandlas och då är det upp till bevis om S är beredd att stödja vårt yrkande.

    • Lars Appelfeldt (inläggsförfattare)

      Ja vad ska man tro, lite det jag menar i min blogg om vad som kännetecknar politik idag. Löften, ekonomi och så lite taktik blandat med lite halvsanningar och så ett val nära inpå. Då är det lätt att lova och sväva iväg det blå, men inte tror jag att man går emot Löfvens påstående i P1, nä aldrig…

  3. Katarina Hampusson

    Rätten till heltid berör nog till största delen anställda i vård och omsorg. Det som stör mig är att Socialdemokrater och Vänsterpartister i nästa andetag talar om att alla med heltid ska ha rätt till arbetstidsförkortning (s.k. 6-timmars arbetsdag) utan lönesänkning. Ser att Fi nappat på det med. Hela diskussionen känns mer som en valmagnet riktad mot den stora gruppen av anställda i vård och omsorg än som genomtänkta och trygga förslag. Det vore angenämt om frågan blev seriöst genomarbetad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.