Lars Tankesmedja

Född 56 betraktar och funderar lite från sidan

Frågor samtliga partier blundar för,men hur länge blundar man?

Efter valdagen när analys skall göras…”Vad hände,har det hänt nåt och varför hände det”  SD 18% eller mer, kan bli en sanning. 

Lite oroväckande att partierna ej vågar debattera kanske valets viktigaste frågor. Är det ens egen rädsla att bli ihopkopplad med SD eller är det i att någon annan får börja att ta i frågorna som det sitter. Valdagen närmar sig med stormsteg……..

Nedanstående två artiklar förklarar på ett bra sätt problematiken i dessa heta frågor.

GUNNAR SANDELIN

socionom och journalist har skrivit denna kloka artikel

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tystad-debatt-skapar-sds-framgang_5455875.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20140808

 

Gunilla Gomér, Kristdemokraterna. ger sin  syn i ämnet nedan. 

http://nyheter24.se/debatt/774242-gomer-kd-orimligt-att-flyktingar-aker-pa-semester-i-hemlandet

 

             United Minds augustisiffror/V1           BLOCKÖVERVIKT  S-V-MP +9,8

M     19,8,

FP     7,5

C       5,2

KD     4,3

S     29,6

V       7,2

MP    9,8

SD   11,6

FI      2,9

     

6 kommentarer

  1. Maria

    Hej Lars! Jag tycker att SD har utvecklats till ett trovärdigt och klokt parti. Man rensar ut kriminella bland de valbara innan valet och har valbara med erfarenhet och kännedom om arbetslivet, som Nalle i Europaparlamentet som är chaufför sedan många år, och vet vilka baksidor EU-medlemskapet fört med sig. Också övriga representanter är kloka, med livserfarenhet. Dessutom behöver vi, såväl lokalt som nationellt, nya kvastar som kan presentera nya idéer. Tydligen har tom Anders Borg anammat SD:s tankar nu, när han menar att invandringen från bl a Syrien kostar staten stora pengar.

  2. Krister Andersson

    Vilka frågor är det du menar? Det finns viktiga frågor att diskutera kring asylrätt och invandring, men de artiklar du länkar till bygger främst på författarnas egna påståenden eller hörsägen.

    • Lars Appelfeldt (inläggsförfattare)

      Exempel.Hur skall man komma tillrätta med segregationen ? Är den lyckad som den är idag. Vad har olika partier för förslag på åtgärder som ger en lyckad start i livet. Vem debatterar och ger förslag på hur segregerade områden med stora socioekonomiska skillnader i skolor, fritids kan förbättras så att studieresultat når en rimlig nivå.( Här kanske läxhjälp vore befogat) Jag skulle kunna räkna upp fler exempel, men i och med att vissa frågor kan uppfattas som SD frågor debatterar man inte dessa. Denna tystnad gör att SD ökar stadigt i opinionsmätningarna, om det sen är på grund av missnöje eller något annat kan inte jag svara på.

      • Krister Andersson

        Segregationen har i huvudsak socioekonomiska orsaker. Två saker som skulle motverka denna är ett mer utjämnande skatteutjämningssystem, samt begränsning av det fria skolvalet. Det fria skolvalet kan vara (eller kännas) kortsiktigt positivt på individnivå, men har haft allvarliga effekter på likvärdighet och kvalitet i skolan. Förslag på att kompensera hela denna effekt på andra sätt, med t.ex. riktade insatser till vissa skolor, tror jag är en dyr och alltför trög process. Däremot så finns det andra insatser för att klara skolans kompensatoriska uppdrag på ett mycket bättre sätt.

        • Lars Appelfeldt (inläggsförfattare)

          Tack. Det är frågor som dessa som måste debatteras.Det fria skolvalet har kanske gett att vi fått så kallade ”problemskolor” där kraven sänks både på lärare och elever.Visst, det är en mycket dyr process att åtgärda, men vad får vi om vi ej tar tag i problemet. Gängbildning, skjutningar, extremt utanförskap.

        • Maria

          Krister, du skriver att segregationen, i huvudsak, har socioekonomiska orsaker. Två saker som skulle motverka denna är ett mer utjämnande skatteutjämningssystem, samt begränsning av det fria skolvalet. Det menar jag är att kraftigt förenkla orsakssammanhang.Många nyanlända, har inledningsvis god ekonomi och detta förhållande leder till att de har svårt att förstå vitsen med att arbeta för mindre belopp än de de får i bidrag. Det enda raka är att Sverige håller sig till invandringsbegränsning i form av kvotflyktingar, vilka vi redan åtagit oss, så andra stater, helst i närområdet, också tar ansvar för de behövande. Staten skyfflar hela tiden ut ekonomiskt ansvar för migrationen till kommunerna, det senaste blir SFI på komvux och det godtar landets kommuner, vilket förvånar mig storligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.