Vinstfobin hos Socialisterna!

 

0
false

18 pt
18 pt
0
0

false
false
false

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Ibland funderar man hur långt ideologisk trångsynthet kan räcka sig, för är det något i…

”Ju mer skräpmat vi nu äter, desto snabbare får vi ett barnahus” –Karin Lundström (S)

”Skulle vi acceptera Smirnoff-centrum?” –David Ahlqvist (V)

Dessa två citat är som hämtade ur en stand-up komedi, men ack så fel man kan ha, det är taget ur dagens landstingsfullmäktige angående motionen som avslogs av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet om Ronald McDonalds barnhus.

Majoriteten gav avslag på motionen så som de gjort under många herrans år då motionen tagits upp. Argumenten från majoriteten är tämligen tafatta och man kan först fundera hur företag inte kan vara vinstdrivande! Men argumentet som funnits är att Landstinget inte vill beblanda sig med vinstdrivande företag och att Ronald McDonald barnfond bara gör detta för ”goodwill” och att ”stärka McDonalds varumärke”. Jag ska först bara meddela att Barnfonden som vill finansiera detta hus är ideell verksamhet utan vinstintresse. Den bygger på McDonalds bidrag att andra FÖRETAG går in och sponsrar fonden för att kunna bygga fler hus åt dessa barn som har en mycket tuff livssituation med cancer eller andra svåra sjukdomar.

Det är sorgligt att se denna vänsterideologi sätta stopp för detta bygge under lång, lång tid bara för att de ”inte vill beblanda sig med vinstintressen”. De som ska bygga huset nu med Cancerfonden som sponsor, är inte det företaget vinstdrivande? NCC till exempel? Om någon skulle behöva tänka intresse av vinst, är det nog Landstinget och majoriteten!

Och jag blir så otroligt irriterad över denna syn på företag och rika människors insatser i samhället. Det finns så otroligt mycket företag som på ett eller annat sätt bidrar till samhällets utveckling, genom stiftande av fonder, Bill Gates och Kamprad för att nämna två, eller nu Ronald McDonalds barnfond som med sina undanlagda vinster kan skapa värde för andra utsatta. 30 miljarder dollar förfogar Gates Foundations över för att hjälpa människor i fattiga länder.

Att prata om goodwill och stärka varumärke. Okej, fine! Altruism är ett omtvistat begrepp och hur vida en människa gör en sak för sitt eget bästa eller för andras bästa går alltid att ifrågasätta, men i slutändan kommer vi ner till att alla dessa finansiärer är otroligt viktiga för samhället och för dem de hjälper! Vi måste hjälpas åt allihop och de flesta gör det på ett eller annat sätt, vilket gör att vi skapar sammanhållning och mervärde för andra människor! Hurvida Du och jag gör det via att köpa en lott för att vinna pengar, eller lämnar några kronor vid Icas kassa gör mig ingen skillnad! Bara vi gör det! Det betyder!

Barnahuset är väldigt viktigt och för mig känns det oerhört kul att dessa barn tillslut kommer få ett ställe att vara på under sin sjukdomstid där föräldrarna och familjen får vara samlade på annat ställe än avdelningen!

Det finns mer än Vinst i pengar! Det finns också Vinst i form av barn och familjers välmående vid svåra situationer!  

Jag vill bara avsluta med att upplysa Majoriteten i Västerbotten om att Arla, Barnens Hus och Dagens nyheter sponsrat Ronald McDonalds barnhus i Huddinge. Tur ni kan välja Norrmejerier och VK i Västerbotten… För att inte bli en del i varumärkesbygget!

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Eva Bränström Arnesson

    Väldigt bra skrivet, som vanligt! Man kan fråga sig vad S, V & MP tänker göra istället för dessa familjer om nu ett Ronald Mcdonald barnhus är så hemskt.

  2. Alejandro Caviedes

    -98 uppdagades att kanalen CBS hade stoppat sina journalister från att rapportera om fall av fysisk misshandel vid Nikes fabrik i Vietnam. Nike hade sponsrat kanalens nyhetsrapportering av OS.

    Med företagssponsring följer också en möjlighet från företag att ställa krav. Den som tror att detta inte skulle gälla Ronald Mc Donalds barnahus är väldigt naiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.