Skolkampanj på Östra och Studiebesök!

 

0
false

18 pt
18 pt
0
0

false
false
false

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}

Idag kommer vi i KDU Umeå och Västerbotten få finbesök från Ofelia Namazova som är Kristdemokraternas yngsta ledamot i partistyrelsen! Ofelia har en otroligt gripande bakgrund som gömd flykting till Sverige och jag ser verkligen fram emot att ha henne på besök! Jag ska försöka återkomma med en liten intervju med henne!

Att få visa upp Umeå ska bli riktigt roligt och vi kommer börja dagen med en skolkampanj på Östra Gymnasium! Östra är ett gymnasium som verkligen fått utstå medias hårda blickar och orättfärdigt fått en negativ bild. Mycket har hänt, mycket har förändrats och tisdags invigdes det nya biblioteket! Östras framtid tror jag verkligen på! Många elever trivs och det ska bli kul att få träffas ungdomarna där!

Vi kommer bli 6 stycken KDUare från både Umeå och Skellefteå som ska besöka Östra och prata och förmedla vår politik! Efter skolkampanjen och en lunch med alla ska vi på studiebesök på projektet På rätt köl som Eldsjälen Nils Holm har startat för ungdomars bästa! Så här beskriver de sin Vision:

Vision

Vi vill och kan förändra den traditionella skolan så att fler ungdomar slutför en gymnasieutbildning. Alla har rätt att vara en del av en positiv gemenskap. Med visionen att minska antalet unga vuxna i långvarigt utanförskap är På Rätt Köl en del av lösningen.

http://playingforchange.se/media/filer_public/2012/03/29/pa_ratt_kol.pdf

Det kommer bli mycket intressant att få se denna verksamhet och förhoppningsvis kunna sprida de budskap och kunskaper man samlat på sig inom projektet! Vi har alla mycket att lära av varandra!

Återkommer med mer efter besöken! 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.