Holmlund bör lära sig lita på föräldrarna!

Holmlunds blogginlägg om Kristdemokraternas förslag angående föräldraförsäkringen lämnar mycket att önska! En del fördomar sipprar igenom och att gå på "tvångsjakt" gynnar ingen!

Att ge föräldrarna frihet över hur de vill dela sin föräldraförsäkring är inte att vara emot jämställdhet! Men att med Holmlunds tvångspolitik skapa jämställdhet är absolut fel!

Vi ska inte bestämma fördelningen och vad som är ”bäst” för föräldrarna och vi politiker kan omöjligt vara de som vet vad varje förälder anser vara bäst i just deras situation! I den ekvationen är det mer än en variabel som ska tas hänsyn till och som Kristdemokrat tycker jag det är viktigast att underlätta för familjen, inte skapa hinder och tvång!

Vi Kristdemokrater anser att vi i samhället måste fortsätta jobba med attitydförändringar för att långsiktigt skapa jämställdhet. Vi är en bit på väg, men det behövs mera! Men det är först när det är på frivillig basis som det gynnar alla och inte bara några statistik-tokiga politiker som vill se skillnader snabbt! Hela samhället måste bidra och andra faktorer det kan behöva jobbas med är arbetsgivare som uppmuntrar och inte skapar hinder för pappor att ta ledigt! Föräldraförsäkringen är till för föräldrarna och barnet, inte för staten och politiska partier!

Jag kan inte annat än tolka Holmlunds argument som att han tycker jämställdhet på ett kalkylblad är viktigare än att ge föräldrar legitimitet att ta de beslut som passar just dem bäst! Holmlund bör nog tänka på politikens gränser!

Jobbar Vi istället tillsammans för en långsiktig jämställdhetsmentalitet kommer den dag uttagskvoten stagnerat, vara den kvot som är den rätta! Då har föräldrarna fått bestämma vad de anser vara det bästa!

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. TC

  Uppenbarligen krävs det ”attitydförändringar” även hos många politiker eftersom det borde vara självklart att föräldraförsäkringen ska vara individuell/personlig precis som alla andra försäkringar! Kd verkar vilja att religiösa män ska kunna övertyga sin partner att vara hemma o ta hand om barnen… istället för att ge alla kvinnor rätt att slippa behöva förhandla med sin make om rätten att få återgå till arbetet och sin yrkeskarriär, och män måste få slippa kommentarer från sin arbetsgivare om att han bör fokusera på karriären och överlåta ansvaret för barnen på sin partner! Alla föräldrar ska ha lagstadgad rät t till lika många föräldraförsäkringsdagar, vilket även gynnar jämställdheten på arbet smarknaden då kvinnor inte kan anses vara bort mer från från jobbet på grund av barnafödande!

 2. Thomas Nordvall

  Svar till TC (2012-05-14 11:11)
  Den första delen är inte ens värd att svara på! Det får stå för dig!

  Det resonemang du sedan för låter ungefär som att alla kvinnor är tvingade av sina män att stanna hemma (?!?)… Var du nu får det ifrån! Jag tror då absolut inte att det är så! Föräldrarna bestämmer utifrån egna förutsättningar vad som är bäst! Det är viktigast!

  Föräldraförsäkringen ska inte vara ett jämställdhetsverktyg för politiker! Det ska vara för barnet och dess föräldrar, punkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.