EU är fel fredspris-vinnare!

Till EU. Till Unionen i Bryssel. 

Dit gick Nobels fredspris med motivering-  EU:s viktigaste resultat: dess arbete för fred och försoning, demokrati och mänskliga rättigheter. Och visst. Nog kan en påstå att EU har fyllt en viktig funktion i detta viktiga arbete och inte minst i dess historiska betydelse. 

Men vilka är det som gör det verkliga jobbet? Vilka är det som gör de avgörande, förlösande stegen mot en fredligare och demokratisk värld? Vilka kämpar mot hårda diktatorer, sätter sina liv på spel för att värna rätten att få göra sin röst hörd? Att inte tryckas ner av en stat, av sitt eget land? 

Människan

Det är människan som gör det! Det är människan som står med sina bara händer, som hotas med fängelse för en åsikt, men trots det kämpar vidare. Det är väl dessa som behöver omvärldens stöd? Det är väl dessa som behöver lyftas upp i rampljuset? Inte en institution. Inte EU!

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Jonny

    Vist är det fel att EU fått nobelprisets. Inte för att det är en instruktion utan att det tex. Förtrycker människor i Grekland. Massarbetslöshet, familjer som måste tigga, lämna bort sina barn på barnhem mm. Upprörande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.