40 miljoner i (Nydala)sjön

Vänstersidan är rörande överens om att medborgarnas pengar kan användas till allt de anser sig ha intresse av. Något annat kan man inte utläsa i beslutet som, igår togs kring stugorna på Nydala. 

Jag kan inte för mitt liv förstå hur dessa 40 miljoner på något vis kommer att komma skattebetalarna till dels. Det är denna ”nätta” summa som ska användas till att riva, flytta och underhålla stugor och området.  

I pressmeddelandet gick att utläsa: ”Ingemar Jangvad (S) menar att en inlösen gör att kommunen kan står som garant för att stugorna underhålls, och byggnadsnämndens ordförande Åsa Ögren (S) ser att ett befästande av den privata äganderätten skulle kunna inskränka på allmänna rekreationsbehov.” 


Varför ska dessa privatägda stugor belasta alla Umeås skattebetalare? Är det överhuvudtaget ett uppdrag för en kommun att lösa in stugor som därmed ska betalas av medborgarna? Jag tycker absolut inte det, men uppenbarligen är det vad Sossarna menar här. Utslaget blir det 700 kronor på varje förvärvsarbetare i Umeå för att socialisterna ska få detta genomfört! Mycket väl investerat. 


Umeå Kommun har väldigt många skolor som måste investeras i. Det är många för och grundskolor som har bristfälliga lokaler där våra unga får undermålig arbetsmiljö och målen med barngrupperna nås inte pga platsbrist. Hur kan detta gå över? Att ta över privatägda stugor? Det får majoriteten gärna svara på!


Etiketter: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Oscar Sjöbom

    Nyfiken på vilket svar som kan tänkas komma och inte framstår som dumt. Ska uppdatera kvällen igenom! Bra skrivet Thomas!

  2. Daniel Olsson

    Kan bara instämma på det du skriver. Detta är ett sjukt slöseri i en kommun där vi knappt har råd med snöröjningen under vintermånaderna vad det verkar. Var är egentligen respekten för medborgarnas pengar?

  3. Mats Höglund

    Jag håller med i stort, men missade tyvärr debatten i fullmäktige. Själv längtar jag först till vintern, och sen till sommaren. Fin blogg du skapat förresten. Har testat att lägga upp en blogg också, den är några timmar gammal nu och vi får se om den får nåt besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.