Invald i Förbundsstyrelsen!

I helgen har Kristdemokratiska ungdomsförbundet hållit sitt 48:e Riksmöte på Öckerö i Bohuslän där ny ordförande, presidium och förbundsstyrelse valdes. Avgående Aron Modig lämnade efter två år på posten plats till en enhälligt vald Sara Skyttedal till ny förbundsordförande. 

 

Jag var nominerad av valberedningen till en plats i förbundsstyrelsen och fick efter sluten omröstning en av de åtta platserna, med stöd från 65 av 70 röstberrättigade! 

 

Jag känner mig oerhört glad och stolt över att få denna plats och vill tacka alla som röstade på mig! 

 

Med anledning av kandidaturen höll jag ett anförande om varför jag ville sitta i förbundsstyrelsen. Detta kan ni läsa här nedan: 

 

 

Jag Vill börja med att tacka för nomineringen och säga att jag är väldigt stolt över att vara med i valberedningens förslag.

När jag efter valet 2010 bestämde mig för att engagera mig politiskt valde jag parti på grundval av vad jag personligen värderar högt. Jag ville engagera mig i ett parti som gav djup i den politiska diskussionen, med en tydlig ideologisk grund att vila sig mot.

Jag ville engagera mig i ett parti med…
– en familjepolitik som vågar tala om familjens betydelse, om föräldrarnas ansvar för

barnen och sammanhållningens betydelse för välmående barn och en god uppväxt.

– en politik som ser individen, men förstår att det är tillsammans med andra som vi bygger oss och samhället starka

Jag ville engagera mig i ett parti med
– en ekonomisk politik som balanserar frihet med ansvaret för våra medmänniskor, och

som förstår att vårt välstånd och vår välfärd kommer från ekonomisk tillväxt genom människors förverkligande av idéer och arbete

För mig fanns det bara ett parti som hade det jag sökte och Sedan 2011 när jag blev ordförande i Umeå har mitt engagemang och min förankring i KDUs politik växt sig allt starkare.

Jag har för KDUs räkning försökt vara en jobbig jäkel för kommunens alla politiker. Och det har helt klart gett mig mersmak och det är av denna anledning som jag idag ställer upp till förbundsstyrelsen. För att få fortsätta att arbeta, utveckla och påverka politiken för detta fantastiska förbund.

Vi i KDU behövs som en stark motvikt till de nyliberala och socialistiska förbunden. Vi ska fortsätta stå upp för våra kärnvärden, som det personliga ansvaret, personalismen och subsidaritet.

Jag vill vara med i detta arbete… och jag vill bidra med mitt absoluta engagemang för ett mer Kristdemokratiskt Sverige! Jag hoppas mycket på ert förtroende, och lovar er att fortsätta vara en jobbig jäkel på politiker runt om i landet

Tack 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.