Ibland blir det tvärtom




Det är inte lätt att vara tydlig.

Sören Molander från Norrländska Samlingspartiet vädjar idag i en insändare i Folkbladet att Maud Olofsson och Centerpartiet inte ska sälja Vattenfalls vattenkraft utan istället göra sig av med utländsk kolkraftverk.  

Man tar sig för pannan! Och blir samtidigt bekymrad när en ledande företräder för ett parti inte ens tycks ha kännedom om basala fakta. Centerförslaget är nämligen precis tvärt emot vad Molander beskriver. Istället verkar han själv i vissa delar vilja gå samma väg som Maud Olofsson. Men förvirrat blir det.  

– Centerpartiet tycker inte det är rimligt att svenska folket står som ensam ägare till utländska kraftverk baserade på brunkol och kärnkraft.

– Centerpartiet föreslår därför att Vattenfall säljer eller successivt reducerar detta utlandsägande.

– Svenska folket ska också fortsatt har kontroll över den vattenkraft som Vattenfall äger

Från de många miljarder som kan frigöras från brunkolet vill Centerpartiet storsatsa såväl på grön energiteknikutveckling i Sverige som på en Utvecklingsfond för större framtidsinvesteringar i Norrlands Inland. Härmed skulle Norrlands Inland, som i många år har levererat vattenkraft och el till övriga landet, äntligen få mer tillbaka.

Trots att detta har beskrivits i alla media och diskuterats i ett otal inlägg så har Sören Molander missuppfattat allt. För den som vill läsa mer, se Mauds DN-artikel och Helena Lindahls debattinlägg i dagens VK.




Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.