Sossarnas landsbygdspolitik
I fredags gav sossarna ut en tjock rapport om hur landsbygdscentern nu blivit Stureplanscentern. Sossarna verkar ha svårt att acceptera att Centerpartiet har ett starkt stöd  på landsbygden och ett växande stöd även i städerna. Och att en av de tusentals lokalavdelningar som Centerpartiet har i Sverige kallar sig Stureplanscentern. Sosserapporten går på temat ”vi känner inte igen Centerpartiet”. 

Jag kan trösta de socialdemokratiska valstrategerna med att både jag och en överväldigande majoritet av centerpartisterna i Västerbotten väl känner igen socialdemokraternas landsbygdspolitik.  Det är samma idag som det varit ända sen 60 talet. Socialdemokraternas regeringspolitik är fortfarande en huvudorsak till dagens starkt negativa befolkningsutveckling i inlandet.

(S) landsbygdspolitik blev extra tydlig när socialdemokraterna i sin senaste stora ekonomiskpolitiska motion inte med ett ord nämner vare sig landsbygd, jord eller skogsbruk.

Totalt har Alliansregeringen genomfört 156 åtgärder för att stärka landsbygden. Maud Olofsson och Alliansen förslag att satsa 2 miljarder i riskvilligt kapital till Norrlands Inland är ytterligare ett i raden.
Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Helén Pettersson

  Jag har rest runt i inlandet den senaste veckan och träffat en hel del företagare. Jag har frågat dem om de upplever att det har blivit några förbättringar för dem under de senaste fyra åren. Alla har sagt nej. Tvärtom. Grundservicen i glesbygd har blivit sämre, och livet utanför städerna blir svårare. Med din retorik ovan, hur går det ihop?

 2. Lars Weinehall

  Svar till Helén Pettersson (2010-08-29 23:29)
  Hade du också möjlighet att fråga vad dom du träffade tyckte om de socialdemokratiska regeringarnas avfolkningspolitik de senaste decennierna och vilken avgörande negativ betydelse det haft för befolkningsutveckling och serviceutbud i Inlandet?

 3. Andreas Bjerke

  Helen: Som småföretagare kan jag meddela att regeringen har gett möjlighet till uppskjutna momsinbetalningar, förbättrat 3:12-reglerna, sänkt sjuklöneansvaret, sänkt de sociala avgifterna, sänkt bolagsskatten, avskaffat förmögenhetsskatten, avskaffat katastrofala Lex-Uggla, avskaffat revisionsplikten för småföretag, halverat kapitalkravet för aktiebolag, halverat de sociala avgifterna för unga anställda med mera. Exakt vad är det du har haft svårt att ta till dig? Hur kan du hävda att S-politik skulle vara mer gynnsamt? Vi har inte glömt historien och 2006!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.