Gröna entreprenörer

En dagsfärsk rapport från Tillväxtverket visar att nästan var femte person är företagare och den entreprenöriella nivån har ökat, mest under innevarande mandatperiod. Hälften av de nya företagarna är kvinnor. I undersökningen ingår registeruppgifter om egna företagare, men även deltidsföretagare, fåmansaktiebolagsägare och operativa företagsledare.

Framförallt i landsbygdkommunerna är den entreprenöriella nivå hög. Bland flera av toppkommunerna har Centerpartiet ledande positioner. Högst andel av entreprenörskap finns i Årjäng, Bjurholm, Berg, Sorsele och Sunne. Det är kommuner där Centerpartiet har ledande positioner, varav tre med kommunalrådsposten.

Rapporten visar också att det är i illröda kommuner som Oxelösund, Fagersta, Surahammar, Burlöv och Karlskoga som entreprenörskapsnivån är lägst.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Anna-Karin

    Är inte förvånad att kommuner som styrs av Centerpartister skapar en stark entreprenörsanda där varje individ med en idé törs förverkliga sin dröm. Min innerliga önskan är att även Umeå kan få drivas av politiker som tror på varje individ så att entreprenörsandan stärks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.