Maud – ger resultat

De senaste veckorna är det många många Västerbottningar som insett vilken utomordentlig ’fighter’ och skicklig politiker Maud Olofsson är. Bitarna börjar falla på plats:
 
– Volvoarbetarna krävde Mauds avgång, och Mona Sahlin ville köpa bilfabrik, men Maud tänkte längre. Tillsammans med kunniga medarbetare och kloka politiska och fackliga företrädare i Västsverige redde hon ut stormen och SAAB kunde räddas, utan att riskera skattebetalarnas pengar.
 
– Holmlund (c) hojtade om att Maud hotade Volvo Umeverken, när hon istället i förhandlingar med EU inte bara räddade Transportstödet till Volvo (15 miljoner) utan också fixade en lösning som gynnar Inlandets företag. Nu håller Holmlund och de rödgröna, via kilometerskatt på att drabba Volvo med 15 miljoner = dagens Transportstöd!     
  
– Både Östros och Rosengren misslyckades som (s)-näringsministrar att göra Vattenfall grönare ute i Europa. VD:n Josefsson blev för svår för dem. Men med Maud som minister tog hans karriär slut.
Maud fick utstå mycken spe för att hon vägrade böja sig för gubbväldet i Vattenfall: När Centerpartiet krävde att Vattenfall steg för steg skulle göra sig av med tysk och polsk kolkraft, kallade LO-förbundet SEKO’s ordförande Janne Rudén Maud för ’Madam Saddam’.
 
Så mycket viktigare är då  att just idag redovisar att Vattenfalls nye vd Öystein Löseth säjer företaget ska göra sig av med de utländska kolkraftverk som företaget äger. Skälen är såväl krav på lönsamhet som behovet av miljöanpassning!
 
I tusentals hånfulla kommentarer bara på VK.se har Maud kritiserats, typ
”…Maud måste bort, hon är döden för norrland och inlandet och centern…”
”…Snacka kan hon, och det gör hon väl för att maskera sin okunnighet. En massa ordbajseri utan innehåll…”
 
Och inte minst självgode vänsterpartisten Jonas Sjöstedt har glatt spridit fördomsfulla kommentarer om ”avskyn mot Maud” och beskrivit henne som ”Förrädare” och ”Överlöpare”.
 
Nu vet alla att det är precis tvärtom. Tack vare Maud och Centerpartiet satsar Alliansen rekordstora 2 miljarder i en fond innovationer, jobb och företagande i Norrlands Inland.
 
EU’s Norrlandsstöd till jordbruket är räddat. Jordbruksminister Erlandsson och näringsminister Olofsson lyckades förhandla om EU-stödet till en mycket bättre lösnig för det norrländska jordbruket.
 
Igår kom besked om den Botniska korridoren, där både Norrbotniabanan och E12:an och E4 i norr ingår, nu äntligen prioriteras av den svenska regeringen i EU-perspektiv. Näringsdepartementet har bl.a. genom den stora inventering av Norra Sverige som råvaruleverantör i Europa, som landshövdingarna Chris Heister (AC) och Per-Pla Eriksson (BD) lyckats övertyga både nationellt och i EU om denna prioritering. Ytterligare en strategisk fråga som Maud Olofsson lyckats föra i hamn.Bara för att ta några exempel.
 
Det spelar stor roll för Västerbotten att ha en vice statsminister och näringsminister som både klarar av att lösa svåra nationella problem och som samtidigt gör sitt yttersta för att ge bästa möjliga förutsättningar för en långsiktig positiv utveckling för Norra Sverige!   
Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Monica

    Lars, du skriver de allra bästa blogginläggen här på VK, du verkar otroligt insatt i de flesta frågor. Jag bara önskar att alla västerbottningar skulle läsa din blogg och tänka till. Jag hoppas på ett alldeles lysande valresultat för Centerpartiet och Alliansen på söndag.

  2. Lars Gidlöf

    Detta blev väl en felaktig blogg eller? Ni minskade väl i länet,så hur kunde du skriva att fler upptäcker den ”duktiga” Maud????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.