Äntligen lösning för papperslösa!

 

De s.k. papperslösa har i många år varit en tvistefråga mellan de borgerliga. Centerpartiet, folkpartiet och Kd har velat förändra och finna en human och rättsäker lösning, medan moderaterna stretat emot.

Som ett första steg kom igår äntligen Alliansen överens om att förändra migrationspolitiken och öppna för att de som uppehåller sig i Sverige utan tillstånd kan få vård, att barnen får rätt att gå i skola och att papperslösa exempelvis kan starta företag.

Det andra steget kom i morse när det presenterades att också Miljöpartiet står bakom överenskommelsen och att här också bl.a. ingår en fjärde migrationsdomstol för att minska väntetider och en satsning på ett oberoende migrationsforskningsinstitut. Därigenom bryts det dödläge som den moderata passiviteten inneburit och Riksdagen får en klar majoritet för en mer human och rättssäker asyl- och migrationspolitik.

Heder åt alla som gjort denna överenskommelse möjlig!
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.