Mauds 10-årsfirande

 

Centerpartiet Västerbotten hade distriktsstämma igår i Robertsfors. Fullsatt till sista plats. Eftersom jag varit medlem i centern sen 60-talet har det blivit ett antal stämmor. Men i ’modern tid’ var det länge sen jag såg så många nya ansikten och kunde lyssna till så många nya ombud i debatter och presentationer.


Det var på dagen 10 år sedan Maud Olofsson valdes till Centerpartiets ordförande. Firandet präglade förstås stämman. Bl.a. gästtalade Norrbottens landshövding Per-Ola Eriksson med en resumé om Maud arbete under sin tid i Norrbotten, medan kommunkretsarna i länet uppvaktade med var sin hembakta 10-årstårta. Som sedan stämmodeltagarna fick smaka på till eftermiddagskaffat.


Stämmodebatt och beslut krävde bl.a:

 • en generösare invandringspolitik,
 • stopp för Försäkringskassans planer att avveckla en mängd Servicekontor och
 • kraftfulla åtgärder från den moderata Infrastrukturministern för att se till att de nya förutsättningar som nu finns för Norrbottniabanan också leder till nya åtgärder.

Det pågår en intressant förnyelsedebatt just nu i Centerpartiet.

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Gun-Britt Karlsson, Vilhelmina

  Maud Olofsson duktig Näringsminister och Partiledare.
  Ordnat så att 2 miljarder satsas på företagare i Norrland!

 2. Lars Weinehall

  Svar till Gun-Britt Karlsson, Vilhelmina (2011-03-20 19:39)
  Gun-Britt,
  Jag håller helt med dig. Inlandsinnovation och dess 2 miljarder är bara en av många saker som Maud framgångsrikt drivit och som förverkligas.

  Av minst lika stor betydelse är den kraftfulla satsning på alternativ energiutbyggnad som hon drivit fram som energiminister och som gör att vindkratften nu levererar 4 TWH och biobränslet idag nationellt levererar mer energi än oljan.

  En tredje strategisk insats som Maud tog initiativ till är den Råvarustrategi som nu är på väg att övertyga många okunniga eller mindre initierade makthavare inom EU om att en stor del av kontinentens råvaruförsörjning i framtiden kommer att baseras på Övre Norrlands tillgångar. Därför är nu förutsättningarna goda med EU-stöd till nya stora infrastrukturinvesteringar i Norr.

  Och det finns många fler exempel. Jag ber att få återkomma kring detta.

 3. Anna-Karin "Kajsa" Sjölander

  Vilken dag!
  Att möta så många engagerade och varmhjärtade politiker från länet känns otroligt härligt eller ”kingligt” som min son skulle ha sagt. Riksdagspolitiker, fritidspolitiker och engagerade medmänniskor som jobbar för ett levande Sverige där Norrland finns med på kartan. Där grundtanken är en god vård och service till människor oavsett vart du valt att bo men också ett respektfullt ekonomiskt tänk som gör att man inte planerar att slösa på skattepengarna.
  Vilken stämma, grymt inspirerande och jag känner mig hoppfull inför framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.