Talangjakt?

 

Just nu spekulerar en del om Maud Olofssons framtid. Inte alls oväntat. Media har sin egen logik och just nu är Maud den som jagas. Man har försökt några gånger tidigare det senaste halvåret att få någon centerpartist att ställa upp som kronvittne. Men utan resultat. I söndags visade tvärtom en opinionsundersökning att Maud Olofsson stärkt sin position påtagligt internt i Centerpartiet partiet de senaste månaderna.

Valanalysgruppens slutsats var klar: Det var till stor del tack vare en mycket stark insats från Mauds sida i valrörelsen som partiet lyckades återhämta en del av förlusterna:”Maud var fantastisk i slutdebatterna” lyder ett valigt omdöme. En fjärdedel av centerväljarna angav att partiledaren har varit mycket betydelsefull för valet av parti 2010.

Därför tror jag att den publika ’Talangjakt’ som just nu pågår i kretsen kring Federley & Co och som, som väntat, ägnas stort mediautrymme, inte representerar nån bredare opinion inom Centerpartiet.

Min bedömning är att det finns ett stort behov hos en grupp att ropa ”här är jag” för att på så sätt profilera sig själva. Hade man istället studerat historien, skulle man insett att Centerpartiet inte alls gynnas av ”avgå-utspelen”. Istället blir effekten bl.a. att blickarna riktas bort från den förnyelseprocess kring 5 stora politiska utmaningar som just nu engagerar många både inom och utom partiet.

Alla partiledare kommer att avgå nån gång. Maud Olofsson kommer också att göra det, liksom Reinfeldt och Björklund. Men till dess behöver Maud få ägna sig åt det uppdrag som Centerpartiet gett henne!
 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Ola Johansson

    Vad de tycks ha glömt bort, eller i värsta fall struntar i är att det om en dryg månad är val för 1,3 milj väljare i Västra Götaland och Örebro. Vi behöver åtminstone intill dess koncentrera oss på att föra ut politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.