”Stjärnreportern” och sveket

Dagen efter Maud Olofsson meddelat att hon ej ställer upp till återval. Spänstiga ledarkommentarer i många många morgontidningar. En del s-tidningar med Aftonbladet i spetsen har förstås en annan agenda. Och helt väntade förhoppningar och profetior om Centerpartiets snara undergång.
 
Expressen har för sin del en i huvudsak reflekterande ledare Stort Gjort, Maud summerar: ”Maud Olofsson har varit avgörande för att ändra föreställningen om Sverige som en evig socialdemokrati som i anfall av protestlusta röstar borgligt och sedan ångrar sig bittert”.
 
Expressens ägnar i övrigt 8 helsidor åt händelsen. Blandar och spekulerar. Som kvällspressjounalister gör. Snabbt. Slarvigt. Bygger sin egen story: ”Sviken av sina egna”, ”Litade inte på någon”, ”De ville alla ha bort Maud”. Trams och åter trams!
Expressen påstår till och med att Centern i Västerbotten ”ville ha bort henne”. Lögn och åter lögn.
 
Ingen centerpartist har trott att Maud skulle vara evig ordförande. Av de 50 000 medlemmarna har en och annan krävt avgång. Nåt otåligt kommunalråd. Några CUF-are. Men de allra flesta har haft fullt förtroende för att Maud själv kan bestämma en lämplig tidpunkt. Jag känner centerrörelsen tämligen väl: Det fanns inget ”svek”, ingen ”misstro”, inga ”ha bort Maud –kampanjer”. Däremot är det en och annan centerpartist i blogg- och twittersfären som tagit chansen att propagera för en framtida kandidat i avgå-Maud-termer. Men också det bara krusningar på ytan.
 
I Expressen är Helena Lindahl, riksdagsledamot (c) intervjuad. Jag ringde upp henne för att dubbelkolla. Hon är besviken. Expressens ökända ”stjärnreporter” Niklas Svensson skrivit nåt helt annat än vad Helena sagt. När Helena berättade om den Anti-Maud-kampanj som förekommit i Västerbotten, där Maud nästan fått (s)-kulden för länets bekymmer, skriver ”stjärnreportern” detta som om det varit Centerpartiet som varit missnöjda. Bara för att ta ett exempel.
 
Min bedömning – och jag tror att jag är väl initierad – är att Centerpartiets medlemmar i länet (med några få undantag) är mycket stolta över Maud Olofssons arbete som partiledare och statsråd.
 
Men såna bedömningar ger förstås inga rubriker som säljer lösnummer en varm och solig sommarlördag.        

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. S

    Det är väl säsongsuppehåll i dokusåporna. Annars skulle säkert fokus riktats mot ”Storbråk i BigBrotherhuset” eller något annat som kräver högkvalitativ journalistik.

    På en långsam nyhetsdag krävs uppenbarligen bara lite kreativitet och en god portion fantasi, och vips har man fyllt 7 helsidor.

  2. Tony Granbäck

    På tal om Expressens ”stjärnreporter” Niklas Svensson och efter att ha sett hans Raka svar på Expressen-TV, så kan man inte undgå att undra över hans frågor till Politikerna, hur välgenomtänkta dom är för att få bra svar tillbaks, ta tex hans intervju med Reinfeldt där han till Statsministern på tal om röd grön samverkan frågade allvarligt ”om vi ser framåt till 2014, vill du se en samlad opposition eller en splittrad” Statsministerns första reaktion till svar var ett ofrivilligt men kontrollerat skratt, och jag förstår honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.