Holmlund hackar på

 

Maud Olofsson och Centerpartiet lämnar socialdemokrater ingen ro. Holmlund hackar på på sin blogg. Kanske är besvikelsen stor eftersom man från det hållet länge räknade in Centerpartiet inom sitt revir. Och nu är man förbannade på centerpartiet för att (S) inte längre har regeringsmakten. Och att deras 45%-parti blivit ett 30%-parti – bara på några år.

Först angående dagens Holmlundska dödsruna om Centerpartiet. Jag tror att det kan vara väl tidigt för Holmlund att Ropa Hej: Centerpartiet ökade i söndags för tredje SKOP-mätningen i rad och fick 6,0 %. Väljarsympatierna har nästan fördubblats från bottennoteringen i mars.

När det gäller centerns arbete för landsbygdsutveckling och regional tillväxt gör Holmlund i sin blogg en massa påståenden mot bättre vetande:

  • Under mandatperioden genomförde regeringen 156 åtgärder som direkt påverkar landsbygden positivt (tvärtemot vad Holmlund påstår).
  • Arbetsgivar- och egenavgifter har sänkts, vilket gynnar fler jobb på landsbygden (tvärtemot vad Holklund påstår)
  • En historiskt stor finansierad satsning på infrastruktur har genomförts. Och precis tvärtom mot vad Holmlund påstår, så höjdes anslaget till enskilda vägar från sosse-nivån 630 miljoner 2006, till över 1 miljard/år idag. Dessutom adderades 150 miljoner extra till särskilda åtgärder för enskilda vägar, typ nya broar.
  • 253 miljoner kronor på bredbandsutbyggnad (tvärtemot vad Holmlund påstår).
  • Programmet Matlandet Sverige, som bedöms kunna skapa      20 000 nya jobb på landsbygden (också tvärtemot vad Holmlund påstår).
  • 80 miljoner kronor för att lanthandlar och bensinmackar ska kunna utveckla nya servicelösningar.
  • Energi- och klimatöverenskommelsen som innebär att Sverige äntligen storsatsar på alternativen. Bara i Västerbotten kommer enligt nuvarande planer 12 miljarder att investeras i grön energiproduktion. Det är framtidsinriktad landsbygdspolitik!

Och dessutom de två miljarderna till Inlandsinnovation AB – den största riskkapitalsatsning som gjorts i Norrlands Inland. Dessa 2 miljarder till Norrlands Inland är en av Maud Olofssons allra största politiska framgångar. En kraftfull replik mot alla de kritiker, typ Holmlund, som via taktiskt förtal försökt ge bilden av att Maud Olofsson ’glömt Inlandet för Stureplan’.

Jämför gärna med vad de Rödgröna lovade Inlandet: Höjd bensinskatt och kilometerskatt!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.