Viktigt vara rädd om orden

 
Lennart Holmlund skriver i sin blogg att jag är ”sossehatare”. Genom att beteckna mig så behöver han inte argumentera i sak. Läsaren ska ges intrycket att det inte är genomtänkta värderingar i kombination med analys och argument som ligger bakom när jag skriver om socialdemokratisk politik. Utan ”hat”. Det berör mig illa att Lennart Holmlund, som jag i många avseenden uppskattar och respekterar, beskriver mig så.

Precis som Holmlund skriver har jag varit med i svensk politik sedan tidigt 70-tal. Men jag har i mindre utsträckning varit ”folkvald”. Istället har mitt engagemang främst varit i folkrörelsen Centerpartiet. Genom åren har jag lärt känna och respektera många av de politiker som präglat svensk politik i alla partier. Många av mina vänner är socialdemokrater.

Så gott jag kunnat har jag försökt skilja på sak och person. Oense i sak, men ända respektfulla mot varann. Men aldrig tidigare beskriven som ”sossehatare” eller liknande.
 

Det är viktigt vara rädd om orden!
 

3 kommentarer

 1. Marco

  Jag tror också att ord är viktiga.
  De sista orden jag hörde på gatan jag skulle vilja ha en kommentar från dig.
  Du vet att den politik.
  Jag har hört folk tala om sina 60 timmars arbetsvecka, jag har hört folk tala om sina 50 kronor i timmen av arbete.
  Viktiga är dessa ord?
  Vad tycker ni om dessa ord?

 2. Marco

  Det är klart!
  Detta är möjligt?
  Jag ser att kommer att äta på en krugen att dricka en öl kostar 300 Kr.
  Jag ser människor som har 3 barn, sommarstugan, 2 bilar och båt.
  Mina känslor är negativa för denna obalans.
  Förklara vad de gör svenskarna till Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.