Nålstickspopulism

Svenska ministrar har ett 365-dagars jobb. Man omfattas inte av semesterlagstiftningen och av föräldraförsäkringen. Man har ett årsarvode. Punkt . Slut. Statsråd är statsråd överallt och hela tiden.

 

IT-minister Anna-Karin Hatt har fött sitt tredje barn på vårvintern. Men hon kunde inte ta föräldraledigt. Anna-Karin Hatt tog som alla andra stadsråd paus från sitt ministerjobb under några veckor i sommar. Statsråden gör upp så att nån av de andra ministrarna tar ansvar för det egna departementet under sommaren och ”sommarregeringen” löpande ärenden. Jag såg att exempelvis Reinfeldt vilade ut i Spanien med att streckläsa Camilla Läckberg.

 

Anna-Karin Hatt hyrde husbil, packade in make och barn och gjorde en mycket uppmärksammad ”Hattresa” för att träffa centerpartister och andra runt om i landet. Hattresan var hennes partiledarkandidatkampanj.

 

I dagens DN påstår Hanne Kjöller att det är skattebetalarna som betalat Hattresan. Kjöller är säkert väl medveten om att så inte är fallet. Hon vet Anna-Karin Hatt och de två andra partiledarkandidaterna fick 25 000 kronor var av partiet för att kampanja. Hon vet säkert också att de 25 000 kronorna inte täckte alla Hattresans kostnader (inklusive den tryckta reseberättelsen). Hon vet att Anna-Karin Hatt därför själv betalat resten ur egen plånbok.

 

Mer information om detta finns att läsa på Hatts blogg.

 

Ändå påstår hon att det är skattebetalarna betalt, eftersom Hatt ständigt är IT-minister. Det är journalistisk nålstickspopulism!

 

I morgon har Kjöller chans skriva en ny krönika där hon med samma logik kan påstå att skattebetalarna också betalt Anna-Karin Hatt nyfödda barn, eftersom hon som minister inte har rätt till föräldraledighet…

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.