Annie Lööf

Entusiastisk. Förväntansfull. Enhälligt vald. Annie Lööf har just valts till ny partiordförande. Centerpartiets tredje kvinnliga ledare.

Partiledarval är en särskilt betydelsefull händelse i alla partier. Drömmar och förhoppningar knyts till ett nya ledarskapet. Det är ingen lätt uppgift för en ny ledare att leva upp till interna förväntningar. Och än större är utmaningen att möta valmanskåren.

En första förutsättning är att få ett starkt mandat. Ett förtroende att förnya och förändra. En partiledare kan knappast själv åstadkomma ett bestående lyft i opinionen. Men en partiledare med ett starkt stöd fungerar som en stark startmotor som även kan dra igång en lite trött, besviken men revanschsugen folkrörelse. Att fungera som denna interna motor är Annie Lööfs första utmaning!

I morgon ska hon hålla sitt första program till stämman som nyvald partiordförande.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.