Ledningen, TeliaSonera och glesbygden


Äntligen verkar TeliaSonera få ändan ur vagnen. Meningen var att teknikskiftet till trådlöst inte skulle drabba abonnenter utan att de istället skulle erbjudas trådlös telefoni över TeliaSoneras mobilnät. TeliaSonera har lovat att alla hushåll och företag som påverkas av de förändringar som bolaget gör i det fasta telenätet ska erbjudas ett trådlöst alternativ. Men det löftet har inte bolaget levt upp till.

Nu har IT-minister Anna-Karin Hatt (c) tröttnat på att bolaget inte lever upp till sina löften. Regeringen har därför i veckan beslutat att inrätta en opartisk ombudsmannafunktion på Post- och Telestyrelsen (PTS), dit telefonabonnenter som berörs av det teknikskifte som TeliaSonera just nu genomför kan vända sig för att få hjälp och stöd.

Ombudsmannen ska ge konsumenterna information, svar på tekniska frågor och besked om vilka rättigheter man har som abonnenter. Dessutom får PTS som tillsynsmyndighet fortlöpande en bild av problemen.

Anna-Karin Hatt meddelade också att hon i dagarna kallar tlll sig TeliaSoneras högsta ledning för att få besked om vilka åtgärder företaget avser vidta för att minska människors oro och för att fullfölja det åtagande man gjort.

Ett intressant sammanträffande att TeliaSonera bara några dagar efter ministerns och regeringens markering börjar få ändan ur vagnen!
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.