Driving Range…

Bor i Hanoi på ett nyrenoverat hotell som ryssarna byggde på sin tid, Hanoi Club, alldeles vid stranden av den stora sjön West Lake. Hotellet ligger någon kilometer från centrum och profilerar sig på gym och spa-paket. Hanoi är idag mycket trångt. Köerna oändliga. Tät trafik. Mopeder och bilar konkurrerar om utrymmet längs de smala gatorna. Marken är dyr.

En trend bland nyrika vietnameser är att spela golf. Det finns dock ingen golfbana inom rimligt avstånd. Men det har Hotell Hanoi Club funnit en lösning på. På bästa strandplats har man byggt två driving ranges, där golfspelare kan få hyra en utslagsplats och en stor korg som minst tar 100 bollar. Sen är det bara att slå. Och slår gör man. Från tidigt på morgonen till långt efter mörkrets inbrott.

Ute i vattnet finns nybyggda små öar, med skyltar som anger avstånd. Här och där i vattnet står jättestora nätkorgar som man kan försöka chippa bollen i.

Allvarligt och målmedvetet. Med nya klubbset och kortbyxor. Boll efter boll. Fiffigt nog verkar man ha specialpreparerat de gula bollarna. De flyter. Åtminstone en stund.

Idén är helt ny för mig. Kanske nåt för Umeå att ta titta närmare på.

Driving Range efter Trädgård i Norr?

Öar på 50-, 100- och 150 meter från tee, stora nätstrutar för chipparna och en särskild lösning som hämtar igen bollarna där de flyter i den stömmande älven.

Kan  Centrumgruppen göra slag i saken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.