Bättre omnämnd än utnämnd….

I morgon blir det klart vem om Stefan Löfven eller nån annan som övertar ledartröjan för socialdemokraterna. Oavsett vilket, visar de senaste dagarna än en gång vilket enormt intresse personerfrågorna har i politiken.

I morse satt Göran Persson i TV-soffan. Förutom att missäga sig och säja att det blir en ”han”, försökte Person på sitt pampiga sätt anlägga moteld mot öppenheten och säja att det är partiet och inte personer det handlar om. Och ställde sig helt oförstående till de öppna urvalsprocesser som både Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tillämpat. Persson förordade att socialdemokraterna skulle hålla kvar vid att den inre kärnan levererar successionen, typ Vatikanens påveval.

I och för sig kan väl också påvar bli hyfsade. Den förre, Johannes Paulus II, var väl ett sånt exempel. Men jag tror dock att öppenheten är ett måste.

Personvalspekulationer är ett är ett tillfälle att komma ut och synas. Snart sagt varje nyhetssändning och kvällstidning har toppats med nya namnförslag, där den ena efter den andra (främst) föredettingen passerat revy. Syns man inte så finns man inte. Dom flesta har dock mest synts för att säja att nej-nej.

Det påminner mig om det Harald Olssons (f.d. landstingsråd i Västernorrland och Maud Olofssons pappa) träffsäkra kommentar:

– Bättre omnämnd än utnämnd!

I morgon blir det definitivt vem som blir utnämnd.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.