Agneta Nordin, Åsele

Röd falufärg och vårdoft

Tänk att det finns hur mycket som helst att göra på våren. Det är bara att vandra mellan räfsor och målarpenslar. I helgen har jag i alla fall nästan målat garaget färdigt. Tyvärr tog färgen slut när det var ett par meter kvar men det fixar sig sen. Falurött har en tendens att suga in i träet mycket mer att åtminstone jag beräknat. Jag hade trott att 10 l skulle räcka men 20 blev för lite. Men nu kan jag beräkna bättre till dess att vedboden skall målas. Då behövs säker 30 l med det som fattas på garaget.
Idag har vi haft byaträff med Avasjö. Varpsjö kunde inte komma ifrån tyvärr men litet framsteg kunde vi dock göra. Vi har valt områdets storlek och lagt upp formatet på broschyren som skall tryckas. Nu skall vi skissa fram de vandringsleder och kulturplatser vi skall göra mellan våra tre byar.
Vi skall göra en snygg broschyr men vi måste ha en omröstning vad vi skall kalla vårt gemensamma natur-, kultur-, kanot-, fiske-, jakt-… område. Skall det bli långånlandet eller ingenmanslandet eller finns det nåt ännu mera finurligt, passande och lockande mån tro?
Vi får göra en gemensam fest och tävla om att få fram det absolut mest fantastiska namnet på området!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.