Dags för Holmlund att ta signalerna på allvar

I en undersökning som Svenskt Näringsliv presenterar idag, om förekomsten av osund konkurrens i Sveriges kommuner, hamnar Umeå på en bottenplacering. Av Sveriges 290 kommuner hamnar Umeå på plats 253.

Vi vinner i Umeå? Öhh…nej.

Det är dags att socialdemokraterna i Umeå tar signalerna på allvar. Om vi vill förbättra företagsklimatet så är det dags att öppna ögonen nu.

Alliansen i Umeå har lämnat in en motion till fullmäktige där vi föreslagit just att kommunen måste utreda förekomsten av osund konkurrens gentmot det privata näringslivet. Dagens rapport understryker med all önskvärd tydlighet behovet av ett bifall.

Om Lennart Holmlund menar allvar med att vi ska skapa förutsättningar för ett bättre företagsklimat i Umeå har han snart möjligheten att rösta bifall till vår motion.

Och röstar han nej så säger ju det något också……

3 kommentarer

 1. Mikael

  Äntligen rör det på sig. Anders titta bara på hur bostaden / kommunicera har skapat sig ett monopol på bredband till hyresgästerna och stänger ute konkurenter att erbjuda bättre tjänster och lägre priser.

 2. Pontius Pilatus

  Hur kan kommunen dela ut kommunal mark för villabebyggelse till en exploatör utan någon som helst konkurens och avtal om reglering av villapriserna! !Exempel: Myresjöhus har lovats att bygga på det exklusiva fritidsområdet på Ljumviksudden i Holmsund. Man har fått området helt utan konkurrens. Risk finns för att systemet kan ses som muta .

 3. Oberoende Orvar

  Svenskt Näringsliv bör väl ses som ett politiskt utspel som alla andra. Det kunde lika gärna kommit från Timbro, moderaterna eller någon annan suspekt ”oberoende” tankesmedja på högerkanten…

  Synd är bara att media och journalister inte klarar av att se vad som döljer sig under floder av liknande pressmeddelanden som ramlar in från dem dagligen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.