Hymnen, framgång för Alliansen, angrepp

Många var undrande igår efter nyheten att Umeå skulle få en officiell stadshymn. Men bara några timmar efter att jag lämnat in min fråga till Holmlund, så hade jag ett meddelande på mitt mobilsvar som bedyrade att det inte var frågan om en stadshymn utan en enkel jingel. OK, fint. Men då ska man inte gå ut med en nyhet som säger något helt annat. Ibland undrar man hur det fungerar med beslutsvägarna i Umeå kommun.

Allians för Umeå verkar vara på väg mot en stor sakpolitisk framgång. Igår fick vår motion om ’Mindre klasstorlekar på högstadiet’ bifall i för- och grundskolenämnden, då både mp och v beslutade att stötta motionen. Segertåget fortsätter 😉

Blev däremot lite förvånad när jag läste att våra Alliansvänner regionalt i landstinget och lokalt i Umeå angriper oss moderater på debattplats i VK idag. Tråkigt. Jag kommer återkomma i den frågan.

En kommentar

  1. Less Nilsvall

    Ni har ofta ganska sunda idéer att komma med från alliansen, men när det kommer till beslut och hur saker skall genomföras är alliansen som en elefant i en glasaffär, ganska okänsliga och dåligt med verklighetsförankring som gör att folk ser det negativa istället för det positiva som många av era förslag faktiskt ger oss. Tyvärr verkar dom högre upp vara lika maktfullkomliga som bullen Persson och hans gäng var innan, ”näe vi gör inga fel..osv osv.” Tror det behövs en attitydförändring från eran sida om ni vill överleva nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.