Mona Sahlin, överklagningar, mer pengar i plånboken.

Mona Sahlins petning av Pär Nuder blev ju inte direkt någon succé. Sahlin har ju fått kritik för att hon inte synts särskilt mycket (inte för att det verkar spela nån roll med tanke på de höga opinionssiffrorna..), och den uppmärksdamhet hon får nu är ju direkt kontraproduktiv. Att peta någon genom att läcka ut uppgifter till massmedia, som sedan inte dementeras, är ju ett ganska osmakligt sätt att hantera trotjänare. Uppgifter i media har också spekulerat i att detta bara var början – näst i tur skulle bl.a. partisekreterare Marita Ulvskog vara. P.g.a. schabblet lär det nog dröja ett tag innan Sahlin vågar göra såna förändringar. Hennes ledarskap har fått sig en törn, minst sagt.

Jag välkomnar beskeden att ett antal överklagningar av detaljplaner har fått avslag. Rättvisepartiet försökte förhala byggandet av Botniabanans resecentrum Umeå Östra, men fick nyss avslag. Vänsterpartiets tidigare gruppledare i Umeå överklagade detaljplanen på Ålidhem (som skulle möjliggöra med handel), och fick också avslag. Bra att planerna och byggnationerna nu kan rulla vidare. Vi har tillräckligt med problem med överklagningar i den här staden – att vissa partier använder sig av överklagningsinstrumentet och inte accepterar demokratiskt fattade beslut är tråkigt. Men inte förvånande.

Den här månaden kom steg 2 i jobbavdraget. Det innebär ytterligare en skattesänkning för alla som arbetar, vilketsärskilt gör skillnad för dem som tjänar minst. Jobbskatteavdraget innebär en mycket högre procentuell skillnad för de som tjänar mindre.

2 kommentarer

  1. Sailorn

    Håller med om Sahlins dåliga ledarskap, inget statsministerämne direkt, nä, tacka vet jag Rheinfelt,opps, Schenströmaffären, han ljög ju då, sen de ministrar som fått avgå??
    Tror nog att Sahlin har mycket att lära av Rheinfeldt,eller har jag fel??

    Snacka om man får politikerförakt,kritisera andra men sina egna håller man bakom ryggen.

  2. Birger_E

    ”skattesänkning för alla som arbetar, vilket särskilt gör skillnad för dem som tjänar minst.”
    DU LJUGER för med vanligt språkbruk så skulle detta innebära att den med 15000 kr/mån skulle få mer i kr och ören än den med 30000 kr. Faktum är att jobbskatteavdraget ger ca 725/1200 kr/mån i år. Vad jag förstår så får den högavlönade nästan 500 kr mera per månad. Hade moderaterna velat gynna de lägst avlönade mest så skulle ju inte konstruktionen blivit via ett avdrag (för det gynnar alltid den med högre inkomst) utan via en skattereduktion. Då hade ni kunnat fixa det men då hade det ju blivit alldeles för dyrt för staten för antalet med låg inkomst är ju betydligt färre än de med hög.
    Att du försöker rädda dig med ”Jobbskatteavdraget innebär en mycket högre procentuell skillnad för de som tjänar mindre.” är ju visserligen sant men det är kr och ören som räknas i plånboken.
    Moderaterna borde ”skämmes tamme fan” som inte sa hela sanningen utan ljög i valrörelsen då inte passusen om”högre procent” kom fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.