Samråd om den moderata politiken

Igår träffade vi (moderata kommunalråd, gruppledare och föreningsordföranden) kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som var på besök i Umeå. Jag passade bl.a. på att understryka behovet av kraftigare satsningar på infrastrukturen, såväl järnväg som vägar. För oss i Norrland är detta en ödesfråga.

Runt om i landet har det påbörjats ett öppet samråd om förnyelsen av den moderata politiken. Det var anledningen till mötet. Huvudområden för samrådet är sjukvård, miljö, kommunpolitik, integration samt jobb, välfärd och kunskap. Hur ska den moderata politiken se ut på dessa områden inför valet 2010? Gårdagens träff var startskottet för förnyelseprocessen i Västerbotten.

Vad som kanske är mindre känt är att samrådet är öppet även för dem som inte är medlemmar i partiet. Så har du synpunkter på hur moderaternas politik borde utformas för att bättre möta de problem som vi ställs för i framtiden, så är det bara att gå in på www.fornyelse.moderat.se

Där finns material att ladda ner för genomläsning. Där finns också instruktioner om hur du skickar in dina åsikter/synpunkter/förslag om hur vi kan utveckla den moderata politiken.

Välkommen att delta!

En kommentar

  1. Tomas Wennström

    Hej Anders
    Jag hoppas du berättade för kulturministern hur viktigt det är att vi också har en väl utvecklad kulturell infrastruktur mellan staten, regionen och kommunerna. Och att vi är mer än väl värda att bli europeisk kulturhuvudstad.
    Ha en trevlig helg! Tomas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.