Mona Sahlin är Alliansens bästa valarbetare

Är just hemkommen till Umeå efter att ha åkt förmiddagsflyget med Norwegian från Arlanda. Jag har ju varit borta en vecka så nu väntar genomläsningen av dessa dagars VK och VF, samt öppnande av posten. Även om jag har följt med lokalnyheterna på nätet varje dag så missar man ändå mycket, eftersom stora delar av tidningsinnehållet endast kan läsas i pappersupplagorna. Så nu blir det någon timme med tidningarna.

Ett av de stora samtalsämnena nu är ju den stora förändringen i opinionen, där Alliansen leder i flera mätningar. Och moderaterna är största parti medan siffrorna för socialdemokraterna pekar brant nedåt. Som en reaktion på detta verkar nu socialdemokratiska företrädare, såväl Ibrahim Baylan som Mona Sahlin, skylla (S) dåliga siffror på LO och Wanja Lundby Wedin. Avsikten är väl förmodligen att "offra" Wanja, trots att Mona Sahlin nyligen gav henne sitt fulla stöd och förtroende.

Mönstret med Mona Sahlins agerande blir allt tydligare. Eller nåja, tydligare och tydligare?.. Det som är tydligt är att det varken finns någon strategi eller politik. Frågan är om hon lyckas sitta kvar särskilt länge som partiledare. Fast som företrädare för Alliansen ska man nog hålla tummarna för att sossarna inte sparkar Mona Sahlin innan valet. Sahlin är Alliansens bästa valarbetare 🙂

En kommentar

  1. medborgare

    Fler och fler får upp ögonen för moderaternas politik, det kommer säkert att fortsätta. Samtidigt måste man sannolikt anta att en del av en 9-procentig ökning beror på nåt extraordinärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.