Stabil regering och snart EU-val

Medan socialdemokraterna krisar, medan Mona Sahlin skyller dåliga siffror på LO och Wanja Lundby-Wedin, medan den globala finanskrisens effekter sköljer över vårt land liksom resten av världen – ja då tar Alliansregeringen kommandot på allvar såväl i den viktiga realpolitiken som i den svenska opinionen. Statsminister Fredrik Reinfeldt tar samtidigt täten i EU:s klimatpolitik och har haft sin första överläggning med USA:s president Obama.

Enligt SKOP har svenskarna inte haft så stort förtroende för en regering sedan 2002. 56% anser att den borgerliga regeringen gör ett bra jobb och endast 30% tror att socialdemokraterna skulle göra ett bättre jobb. Det var som vi trodde. Ju mer Mona Sahlin och (S) tvingas ut på banan för att ge konkreta besked om hur den ekonomiska krisen skall hanteras, desto sämre kommer det att gå för dem.

Sitter för övrigt och klurar lite på en debattartikel om EU-valet. Trots att det snart är val så hörs det knappt någon debatt överhuvudtaget kring Europafrågorna. Jag hoppas att så många moderata sympatisörer som möjligt tar sig till valurnorna från och med den 20 maj, då förtidsröstningen inleds, till dess att den slutgiltiga valdagen infaller den 7 juni. Sverige behöver en stark moderat delegation i parlamentet, som värnar de svenska intressena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.