Samarbete i Umeåregionen mm

Idag håller vi till på Scandic Plaza med det årliga kommunstyrelseseminariet för Umeåregionen. Vi har ett gott samarbete mellan de sex kommunerna i Umeåregionen och frågan nu är väl bara hur vi ytterligare ska kunna fördjupa vårt samarbete. På sikt ska vi göra kommungränserna överflödiga – det borde i alla fall vara vår ambition.

Igår var det en intressant dag. Näringslivs- och planeringsutskottet tog, i nästan full enighet, beslut om att gå vidare med Lerstenens förslag till nytt bad samt utveckling av kvarteren Nanna/Mimer i övrigt. Alla som klagar över alla långbänkar i Umeå borde applådera detta beslut, även om alla kanske inte gillar placeringen. Vi moderater hade önskat få badhuset på Nolia men det ville inte övriga. Men nu gäller det att få saker att hända!

En annan intressant nyhet var att Umeå vill arrangera vinter-OS. Jag skrev om det redan igår. Tydligen är det stadsdirektören som kommit på förslaget. Jaja. Jag nöjer mig med att konstatera att det inte lär inträffa utan får läggas i förslagslådan över "aprilskämt". Umeå borde snarare fokusera på att lyckas få mindre barngrupper i förskolan och ett gott näringslivsklimat. Vinter-OS ska vi nog överlåta till miljonstäderna med ekonomiska muskler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.