Bra att straffa återfallsförbrytare hårdare

Har under påsken varit nere hos släkten i Örnsköldsvik. Det har mest varit grått och mulet dessa dagar, men idag noterar vi skinande sol och fem plusgrader. Den envisa förkylning som jag har dragits med har börjat ge med sig och rösten är snart helt återställd.

I massmedia har det rapporterats om att regeringen jobbar med en lag som ska möjliggöra att straffa återfallsförbrytare hårdare. Det är ett välkommet besked. Enligt en undersökning från BRÅ återföll 24 procent av dem som dömdes år 2002 i ny brottslighet inom ett år. Inom tre år hade 38 procent återfallit i brott, så det är ändå ganska många personer det rör sig om. Kriminella individer som ofta åsamkar människor stort lidande och samhället stora kostnader.

Det var allt för idag. På återhörande!

En kommentar

  1. Positv ibland

    förslag från eran sida men det försvarar trots allt inte hjärnsläppet att ta hem polismördaren Annika.

    Och ni som säger att man måste ta ansvar för sina utgifter, ni bevisar direkt hur ni menar, en massa BS från politikerna igen, så ovanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.