Budgetberedning och Västerbotten gott exempel

Budgetberedning
Idag har vi den första träffen med budgetberedningen inför antagandet av 2010-års budget för Umeå kommun. Det har kommit många frågor på sistone, inte minst efter VK:s artiklar om det ekonomiska läget, kring var det ska sparas. Några definitiva svar är det för tidigt att ge, eftersom vi inte har börjat titta på djupet ännu. Men idag blir en första avstämning med vissa av förvaltningarna hur förutsättningarna och budgetläget ser ut. Hur som helst måste utgångspunkten vara att värna kärnan i välfärden – förskola, skola och omsorg.

M i Västerbotten gott exempel
Som jag berättade tidigare så besökte jag förbundsstämman för Moderaterna i Norrbotten i lördags. Det var trevligt och jag önskar den omvalda/nyvalda styrelsen all lycka i deras fortsatta arbete. Jag hann också prata några ord med såväl biståndsminister Gunilla Carlsson som EU-parlamentaiker Anna Ibrisagic. Extra kul var att vi moderater i Västerbotten uppmärksammades på stämman för vårt arbete under föregående år med att öka medlemsantalet. Nu har M i vårt norra grannlän beslutat köra exakt samma medlemsvärvarkampanj, och jag har hört att även Västernorrland och Jämtland är på väg att göra detsamma.

Resultatet för Västerbotten blev ju en ökning med 282 nyvärvarade medlemmar, vilket var bästa resultatet i hela landet. Nu sprider sig arbetssättet och det är kul att kunna utgöra ett gott exempel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.