Avhoppets orsak….

Karin Nilsson-Sandqvist (S) i Vindeln, med uppdrag som bland annat vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden hoppar av. Efter 20 år i politiken.

Den officiella förklaringen är att hon tagit illa upp av en M-blogg där hon indirekt jämfördes med Stalin. Och detta har då resulterat i det dramatiska avhoppet. Om det skulle vara så vore det högst olyckligt. Vi ska undvika personangrepp. Sundling har också bett om ursäkt.

Men mina källor inom socialdemokratin säger något helt annat. Att avhoppet beror på att hon har blivit petad. Att hon som främsta s-företrädare, efter 20 år i politiken, har blivit bortröstad från arbetarkommunens styrelse i Vindeln av partikamraterna. Detta ska ha skett vid årsmötet i våras. Misstroendet internt var alltså så stort att hon har blivit bortröstad av sina egna.

Och då var det ju bara en fråga om veckor innan hon skulle hoppa av sina kommunala förtroendeuppdrag. Samtidigt räddar man ansiktet för såväl partiet som sin företrädare genom att försöka flytta fokus till en moderat fritidspolitiker.

Men det är det ju ingen som säger officiellt……

5 kommentarer

 1. Usch !

  En sak ska M ha beröm för, och det är att skvaller, det sprider ni omedelbart. I synnerhet om det rör andra partier.
  Mycket dålig stil, ni som ju är bäst i ALLT !!

 2. Patrik L

  Aj aj Anders! Nu tycker jag du är ute och cyklar på en farlig väg. Det framstår som du vill rädda moderaternas ansikte i v-botten genom att komma med påståendet att Nilsson-Sandqvist blivit petad av egna ledet. Detta är ju inget som du kan bevisa så då blir det ju bara galet fel. Varför inte låta det vara som det blev (vilket i sig är sorgligt nog)? Skulle det sedan komma fram från (s) att så var fallet kan du lägga en kommentar om eländet (om man nu ska sätta en nagel i någons öga så fort tillfället bjuds). Men just den här gången blev det ett klavertramp. Min fråga är; har Umeås opposition råd med klavertramp?

 3. Dan Oskarsson (s) Vindeln

  Karin Nilsson Sandqvist hade undanbett sig omval till Arbetarekommunens styrelse. Detta respekterades. Någon petning förekom inte. Dina källor har felaktiga uppgifter (m lokalt?). Det finns säkert flera skäl att både starta och avsluta ett politiskt engagemang. Du kan nå mig på mobilen om det skulle vara några fler fakta som behöver nå till din kännedom.

 4. Isak

  Verklig orsak ska man nog inte insinuera om. Ett offer ska aldrig
  behöva be om ursäkt över sina bö-
  dlar. Mobbing och mobbning finns
  överallt från dagis till ålderdoms-
  hemmet. Anders pratar om indire-
  kta orsaker. Någon som blir mob-
  bad skall inte behöva be om ursäkt
  När det gäller detta fall så finns det
  en politiker som direkt har blivit
  jämförd med en av världens stör-
  sta mördare och företrädare för en
  av dom vidrigaste regimerna som
  vi haft. Jag har under det senaste
  halvåret läst herr Sundlings blog-
  gar och där finns det ännu fler som
  har blivit mobbade. Skall det vara
  rättesnöret för den politiska debatt-
  en så kommer det att bli mindre
  trevligt att vara politiker i fram-
  tiden.

 5. Vrider ej allt

  Isak du kastar själv dynga hela tiden! Var är din moral?
  Den dagen du kommer med något konstruktivt lär vi nog aldrig få se! Alla fattar att Stalin var en dålig jämförelse och personen som skrev bloggen har dessutom bett om ursäkt, hedersamt är det att han inte raderar och förnekar. Att han menade den röda odemokratiska politik karln stod bakom fattar allla som vill fatta! Dessutom så fattar nog alla som vill fatta att den mannens mörka sidor inte var det som åsyftades!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.