Hoppingivande möte med MeraM

I en tid där många lägger ned mycket energi på att bara kritisera än det ena, än det andra finns det fler och fler som väljer en annan väg. På sista tiden har jag blivit kontaktad av olika grupperingar i Umeå som alla vill bidra positivt och som uttryckligen säger sig vara less på att läsa sida efter sida av insändare där det enda budskapet är att ALLT är fel.

Igårkväll var ett sådant tillfälle. Igår var jag inbjuden att komma och diskutera med en grupp umebor som i positiv anda vill bidra med idéer och konkreta förslag om hur Umeå kan utvecklas till en bättre stad.

Ett nätverk av engagerade människor som kallar sig Mera M. Och M:et står tydligen för Möte.

Igår fick jag tillfälle att berätta lite om hur det fungerar med besluten i Umeå kommun – på politisk nivå och tjänstemannnivå. Och besvara massor av frågor. En av frågorna var hur besluten EGENTLIGEN fattas. Jag försökte efter bästa förmåga ge en bild av beslutsprocesser och påverkansmöjligheter.

Det riktigt glädjande med träffen igår, var att vi här har ett gäng som inte bara vill gnälla utan faktiskt också själva bidra med lösningar. Som ser till Umeås bästa och inte bara ställer sig på sidan och skriker. Det ger hopp inför fortsättningen. Jag är övertygad om att vi kommer få se mer av dessa engagerade kommuninvånare.

Så här skriver de i en presentation av sin grupp på internet: MeraM är ett nätverk med människor som ser nya möjligheter hellre än att fokusera på problem i vår omvärld.
Vi vill: Göra skillnad, Hitta fler möjligheter, Nätverka med trevliga människor, Engagera oss i saker som inte alltid har med vår yrkesroll att gö, Prata, diskutera och engagera, Ha skoj.

Mera sånt!

2 kommentarer

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Mera M finns således på internet. Berätta gärna mera om dessa människor så fler i Umeå får veta vilka de är. T ex hur man hittar dom på nätet.

  Som idékonsult med bl a förslag på bättre dagis och innovationer för bad/simning för Umeå, vore det bra att kunna diskutera med Mera M om sådant.

 2. Hoss

  Men, Anders Ågren, du måste ju leva under en ostkupa med ovanligt hårt pansarglas, dessutom går det uppenbarligen inte att se ut inirfån detta ställe. Jag syftar på ditt sätt att hylla allt som m står för. Allt är såååå framsynt och klokt. Allt är bara toppen, och inom m, ja där finns framtidens männiksor.
  Men, si utanför där finns bara gnällspikar, idioter och såna man kan bortse från. Det räckte alltså med lite drygt 2 års internering i stadshuset för att du skulle tappa kontakten med verkligheten. Har du hört talas om att sverige lider av en enormt svår kris, och att det faktisklt är i ditt fina underbara land som folket lider värst av alla europeiska länder. Ungdomsarbetslösheten är högst i europa. Arbetslösheten i övrigt ökar snabbast av alla europeiska
  länder, i Sverige. Är detta också andras fel, kanske är det de elaka kinesernas fel, eller?
  vakna upp Ågren, kliv ut på stadshustrappan och prata med de unga som vandrar förbi dagligen, undersök vilken framtidstro och vilka drömmar dom har?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.