(S) sviker lärare och elever i Umeå

Så var det dags för kommunfullmäktigesammanträde. Vi ska debattera och diskutera en rad frågor – årsredovisning, ett antal motioner, finansieringsavtal för ringleden och några interpellationer – däribland en Alliansinterpellation om klasstorlekarna på högstadiet.

Förra året beslutade fullmäktige nämligen att bifalla ett förslag från Allians för Umeå om att minska klasstorlekarna på högstadiet. Från Alliansens sida ville vi satsa 18 miljoner per år på detta, vilket skulle möjliggöra en minskning från 23 till 20 elever per klass. (S) påstod däremot att det inte behövdes tillföras extra resurser för detta. Det skulle fixas inom ram.

När vi nu frågar ordföranden i för- och grundskolenämnden Margareta Rönngren (S) om hur strategin ser med arbetet att minska storleken på klasserna ut får vi bara som svar att det INTE ÄR AKTUELLT.

Ännu ett exempel på att fattade beslut tydligen är ointressanta för delar av det styrande partiet i Umeå.

Det är allvarligt att för- och grundskolenämndens ordförande struntar i fullmäktiges beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.