Historiskt beslut om vägpaketet

Ibland är det lät att ta till ordet historisk. Men gårdagens beslut i fullmäktige om att godkänna avtalen om finansiering av ringleden mellan Umeå kommun, Vägverket och Volvo är utan tvivel ett sådant beslut. En fråga som varit aktuell sedan 80-talet får nu sin lösning dels genom arr nuvarande regering tagit med projektet i närtidssatsningen, dels genom att Umeå kommun på olika sätt medfinansierar projektet. Den viktigaste åtgärden för att få en bättre luftkvalitet i centrala Umeå är därmed på väg att genomföras. Som väntat var vänstern, offensiv och miljöpartiet emot.

Tråkigare blev debatten om minskade klasstorlekar på högstadiet. (S) bryter medvetet mot ett fullmäktigebeslut att minska klasstorlekarna. Ända sjukare är att man skyller allt på regeringen (jo, nu är det inte bara Holmlund som anser att regeringen orsakat den globala finanskrisen utan även Margareta Rönngren?.), trots att man inte gjort ett skvatt lokalt här i Umeå för att arbeta med frågan. 2008 var ju ett mycket bra år ur ekonomisk synvinkel. Den som läser årsredovisningen kan konstatera att Umeå kommun inte påverkats av den internationella lågkonjunkturen under 2008.

Sanningen är att (S) inte är intresserade av att möjliggöra mindre klasser och undervisningsgrupper på högstadiet. Tydligen är det viktigare att prioritera politisk och administrativ överbyggnad före elevers och lärares arbetsmiljö. En tråkig prioritering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.