Ingen gemensam budget för s-v-mp

Igår kom oppositionspartiernas budgetmotioner, som svar på vårpropositionen. Sossarnas ansvarslösa löfteskarusell fortsätter tydligen, för att inte tala om miljöpartiets och vänsterns förslag. För inte heller denna gång lämnar oppositionen något gemensamt förslag utan lägger tre olika motioner. Mona Sahlin har alltså återigen misslyckats att sy ihop oppositionen.

Socialdemokraterna och övriga partier föreslår mer till allt. På vartenda område ger de mer pengar än regeringen.Med (S)-politiken skulle Sverige tvingas till höjda skatter och nedskärningar i välfärden. Det skulle utan tvekan fördjupa nedgången och försvåra återhämtningen för landets ekonomi.

Avslutningsvis fick vi igår Vägverkets besked om dragningen av Västra Länken. Det kommer bli bra för Umeå, även om det säkerligen lär bli överklagningar. Det är ju praxis här numera. Men kostanden för en tunnel skulle bli betydligt dyrare och vi ska vara tacksamma att satsningen på ringleden överhuvudtaget fanns med i regeringens närtidssatsning. För pengarna hade lika gärna kunnat hamna i en annan del av landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.