Så förbannat mycket klotter och förstörelse i Umeå

Efter att ha tillbringat några dagar i fjällen så tänkte jag fortsätta att promenera så mycket som möjligt, och då efter olika svängar i Umeås omnejd. Idag blev till Backens kyrka och tillbaka.

Men mycket av upplevelsen blev tyvärr förstörd av allt klotter och all förstörelse som vissa i Umeå ägnar sig åt. Utrustad med min mobilkamera fotade jag vissa av klotterattackerna.

Och jag kan berätta att de är ta-mej-XXX nästan överallt. Svinaktigt och fult. På informationstavlor, som exemplet ovan. Samt på bänkar och papperskorgar, som exemplet nedan.

Synd att socialdemokraterna i Umeå inte lyssnat på vårt förslag om att ta i med hårdhandskarna och införa noll-tolerans mot den här kriminaliteten. Den här skiten ska bort!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Arg fotbollsmamma

    Jag kan inte förstå hur ni tänker när man säger att man ska ta bort lagliga väggar också. Det kommer nog inte hjälpa ett dugg mot det olagliga klottret.

  2. Anders Ågren

    Svar till Arg fotbollsmamma (2009-09-19 19:52)
    Hej! Om det nu har visat sig att klottersituationen i Umeå försämras av lagliga väggar, så har vi ett ansvar att sätta stopp för det. Jag talade så sent som i går med ledande kommunalråd i bl.a. Västerås, Stockholms Stad, Göteborg och Lerum. Alla sa samma sak: lagliga väggar är meningslösa eftersom det bara leder till ÄNNU mer klotter.

    Noll-tolerans med snabb sanering är den bästa vägen i deras ögon – och vi moderater delar deras uppfattning.

  3. roger

    Hej Anders.

    I mina ögon är bland det farligaste när människor slutar att tänka, lyssna, lära sig något, ifråga sätta information om den det verkligen stämmer och inte svälja allt med hull och hår. Våga tänka själv. Man måste inte tycka lika dant, oftast då kan man komma fram till den mest hållbara lösningen och inte bara med sina rygg dunkar kompisar.

    ….undrar fortfarande om du läste och tänkte till över det jag skrev?

    eller har du ett formulär. Svar 1, Svar 2, Svar 3, Svar 4, Svar 5. Humm denna fråga passar bäst till Svar 2….
    För så känns det lite när du svara….

    Som jag skrev innan den enda slutsatsen jag kan dra av alla år är.
    Att Noll toleransen inte har minskat olaglig graffitimåleri/klotter/konst i den offentliga miljön.
    Noll toleransen har däremot gett en ökad kostnad för samhället och det är väl inte tanken?

    Får det är väl pengarna som är det viktiga?

  4. Arg fotbollsmamma

    Men förstår ni inte att ni blir sedda som värsta fascisterna när ni sak hålla på med alla förbud hela tiden. Var det inte så att i nomineringen till att umeå blir kulturhuvudstad stod det att politikerna har så bra dialog med ungdomar det är ju absurt att stänga ner i20 området om en anledning till att umeå vann var just att vi har så kultur här. Graffitin är en kultur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.