Nu kör det igång

Den här veckan drar det politiska arbetet igång på allvar, efter sommarens relativa lugn. Jag har ett möte nu på förmiddagen, och på eftermiddagen blir det att vara på Noliamässan för tredje dagen i rad.

På Noliamässan finns ju de flesta partierna i kommunen representerade med sina montrar och förtroendevalda. Ska vi tro väderleksrapporterna så blir det sol idag och förhoppningvis resten av veckan – kanske kan vi därmed hoppas på lite fler besökare på mässan än hittills?

Annars var det ett intressant utspel från fp-ledaren Jan Björklund igår om mer pengar till kommunerna inför nästa års budget. Att döma av regeringens arbetssätt hittills så är alla partiutspel förankrade och kända innan, och det indikerar ju att det kanske kan komma mer pengar till kommuner och landsting trots allt. I så fall har regeringen gjort det riktigt bra, när man trots så tuffa ekonomiska tider kan ge ännu mer pengar till kommunsektorn. Staten har ju aldrig gett så mycket pengar i bidrag till kommuner och landsting som nu – men kanske blir det ännu mer nästa år.

Noterar för övrigt att min blogg gett oanade effekter, enligt en notis i VF idag. Miljöpartiets gruppledare har under sin semester promenerat ända upp till Klabböle för att se om det är så mycket klotter som jag skrev om i en av mina bloggar. Hans slutsats är – inte helt oväntat – att det INTE stämmer, men det har väl förmodligen mest att göra med att miljöpartiet tycker det är okej med klotter.

På återhörande!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.