Farväl till skräpmaten





 

Ja, mina vänner – då kommer beskedet som många av er har väntat länge på.

 

De som känner mig vet att jag har en uppenbar svaghet för skräpmat som strips & hamburgare, dressing, pizza etc. För det är ju så – det är ju himla gott. Men baksidan är ju att det inte är särskilt nyttigt, och definitivt inte i de mängder jag brukar sätta i mig. Skräpmat varannan dag är liksom inte helt lyckat. Även om det kanske inte syns så mycket på utsidan av kroppen så torde det märkas desto mer på insidan.

 

Så från och med idag är det slut med skräpmat för min del.

 

Jag har ju börjat lite i smyg genom att trappa ned på chipsätandet under sommaren och nu tar jag nästa steg. Visst kommer jag att unna mig en hamburgare någon gång – ingen regel utan undantag – men nu är det stopp med skräpmat som den givna ingrediensen i vardagsätandet.

 

Vi hörs!




5 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Dags också att säga farväl till ”skräpmat” i politiken, här de bad/sim-anrättningar på Nannakvarteret med ett för litet äventyrsbad och en otillräcklig 50-metersbassäng, som ni politiker ”kokat” ihop och försöker få umeborna att svälja!

    Klart nyttigare recept är äventyrsbad på en evenemangsarena på Hamrinsberget. Bättre är också att ”tillaga” en 50:a vid 25:an på IKSU Sportcenter. Närheten till natur, frisk luft och utemotion blir ”kryddan” som gör dessa förslag än mer aptitligare.

    Har du modet att bryta en dålig kostvana, får du säkert ork att snarast avbryta bad- och simplaneringen mitt i stan. Och så att vi snart kan läsa om det på din blogg?

  2. Anders Sellström

    Jag får gratulera till ditt insiktsfulla beteende. Nu väntar jag bara att få se dig på USM också.

    Ett citat: ”Den som inte lägger tid på att träna får förr eller senare lägga tid på att vara sjuk”.

    🙂

  3. Fredrik Antonsson

    Anders, Anders, Anders…
    Har du också gått på det där om att pizza och burgare är onyttigt. Det är ungefär lika sant som att Mona skulle vara en stark ledare eller att Ohly lämnat kommunismen bakom sig.
    Är man lycklig så mår man bra, och för att bli lycklig krävs ett frekvent intag av Max Orginal, Whoppers och Big Macs samt någon pizza då och då. Jag vill ju att du skall vara lycklig Anders, så tänk om – tänk nytt och slafsa vidare!

  4. Anders Ågren

    Svar till Fredrik Antonsson (2009-08-24 10:59)
    Tack för omtanken, Fredrik, men för min del är det nog slut på ”slafsandet”. Även om jag håller med om att det är gott…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.