Det händer mycket nu!

Jag har haft ett antal hektiska dagar i Stockholm, som utöver de sedvanliga mötena inom ramen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) även inneburit möten där finansminister Borg och partisekretare Schlingmann varit med. Bl.a. hade vi en särskild sittning på torsdagen med företrädare för de moderata Norrlandsförbunden och vår partisekreterare, vilket var särskilt givande.

 
Samtidigt hände det tydligen saker i Umeå, för en stor nyhet var meddelandet att VK och Baltic slår sina påsar ihop och bildar ett gemensamt fastighetsbolag. Jag har hört vissa kritiska röster men själv ser jag positivt på det hela. Positivt att VK tydligen går riktigt bra och väljer att investera sina pengar i staden, positivt att Baltic ännu en gång tydligt uttrycker sin vilja att fortsätta satsa och utveckla i Umeå. Och att man i och med detta kan göra det i en snabbare takt än annars. Umeå behöver mer av sådant, inte mindre!
 
Avslutningsvis kan vi välkomna beskedet – som förvisso var det väntade – att regeringen genomför det fjärde steget i jobbavdraget. Man föreslår att jobbskatteavdraget förstärks med 10 miljarder kronor. Det innebär att de flesta löntagarna får en skattesänkning på mellan 200 och 250 kronor i månaden. Bra för landets låg- och medelinkomsttagare!
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
Etiketter: , , ,

En kommentar

 1. Per-Ola Moström

  Anders Ågren försöker som vanligt slå blå dunster i oss andra.

  Sanningen är den att inte har det skapats några fler jobb pga. jobbskatteavdragen. Så här säger SCB:s statistikdatabas:

  Kvartal 2 2007: 4446,2 tusen
  Kvartal 2 2009: 4407,7 tusen.

  Inte har jag skapat ett enda jobb för de pengar jag ”fått” under min yrkesverksamma tid. Dom ligger säkert på banken! Och så är det för dom flesta.

  Det känns sorgligt att den sociala sektorn förfaller medan högern driver igenom skattesänkningar som gynnar de ALLRA RIKASTE.

  Att det sen ”skvätter över” åt oss andra med lägre inkomster har för det mesta ätits upp av de avgifter som högerregeringen infört. Och som privatiseringarna orsakat:

  -Högre a-kassa
  -Högre elpriser
  -Högre resekostnader med tåg
  mm

  Märkligt är dessutom att man LÅNAR till skattesänkningar för de rika!

  Hög tid att byta bort den här regeringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.