Betydligt mer pengar jmf med antagen budget!

Så är man åter i Umeå efter några synnerligen trivsamma dagar i Paris; en resa som tydligen blev nyhets-stoff också 😉

 
Efter att ha gått igenom mailen så kan jag läsa från kommunens ekonomiavdelning att Umeå kommuns ekonomiska förutsättningar har förbättrats mer än vad jag och Alliansen trodde när vi begärde ett extra budgetfullmäktige i förra veckan.
 
Enligt mailet  innebär det totalt ca 170 mkr mer i skatteintäkter för 2010 jämfört med budgeten som togs i juni 2009. Regeringens bedömning av skatteunderlagets utveckling 2008 – 2012 ger ca 85 mkr och det extra konjunkturstödet ca 84,7 mkr för 2010. Sedan återstår vissa osäkerhetsfaktorer, så definitiv slutsumma vet vi lite längre fram.
 
Bra att fullmäktige ska få ta ställning till hur dessa stora summor pengar ska fördelas mellan förvaltningarna. Både skola och sociala är i behov av stöd.
 
Avslutningsvis tycker jag att det är roligt att statsminister Fredrik Reinfeldt gör ett besök i Umeå idag. Först besök uppe på universitetet, sedan på arbetsförmedlingen. Vi har ju kommunfullmäktigesammanträde idag, men jag kommer att lämna mötet någon timme för att vara på plats uppe på Aula Nordica när han talar inför studenterna.
 
Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.