Märkligt resonemang

Regeringen har beslutat om betydande tillskott till kommuner och landsting för 2010, just för att man ska få hjälp mitt uppe i den värsta ekonomiska krisen sedan andra världskrigets dagar. Avsikten är att kommunerna inte ska behöva säga upp så mycket personal som annars var fallet, i väntan på att konjunkturen förbättras och skatteunderlaget stärks.

 
Socialdemokraterna, som på riksplanet är i opposition men däremot styr i Umeå, har klagat över att det är för lite pengar (trots att staten aldrig gett så mycket pengar till kommun- och landstingssektorn som nu). Trots detta hör vi nu att (S) inte anser att Umeå kommun ska använda pengarna för att lindra besparingarna i verksamheten. Man vill alltså säga upp mer än vad som är nödvändigt.
 
Alliansen vill att såväl sociala som skolan ska få ta del av de nya pengarna från regeringen. Vad vill socialdemokraterna????????
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Hoss

    Du påstår att koommunerna aldrig tidigare fått så höga statsbidrag som nu, upp till bevis!
    Så länge du inte ger bevis för detta hävdar jag att det är lögn!!

    Dessutom så frös ni statsbidragen till kommunerna, dvs. ni räknade inte upp bidragen, det som var utlovade och inräknade i kommuunernas budget.
    Varfför skryter du inted om det?

    Maken till politisk populism har Sverige aldrig tidigare skådat, är du stolt över det också?

  2. Anders Ågren

    Svar till Hoss (2009-10-02 08:14)
    Populism?

    Det är ju bara att gå in på regeringens hemsida och klicka sig fram till budgetpropositionen och titta i tabellerna. När skulle man ha givit mer statsbidrag till kommuner och landsting än nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.