Nytt hopp för Sofiehemsskolan

Imorgon ska kommunstyrelsens arbetsutskott ta ett inriktningsbeslut på hur de extra 202 miljonerna ska fördelas inför år 2010. Regeringen har ju som bekant beslutat att tillföra kommunsektorn mer pengar och dessutom vet vi att skatteunderlaget ser bättre ut än vad bedömningen var tidigare.

Idag har Allianspartierna enats om hur vi anser att pengarna ska fördelas mellan nämnder och styrelser.

Genom att tillskjuta mer pengar till skolan (40 mkr mer till För- och grundskolenämnden och sociala (90 mkr mer till socialnämnden), så kan vi undanröja hotet mot bl.a. Sofiehemsskolan.

Nu blir det upp till bevis. På tisdagförmiddag så vet vi hur det går.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  Nytt hopp för 50:an, på IKSU! Ge också nytt hopp för 50:an och då på IKSU Sportcenter. Idag i kommunfullmäktige är det debatt om bad/sim-planeringen på Nannakvarteret. Svaret som Holmlund ger i interpellationen från folkpartisten Britt-Marie Löfgrens fråga visar på omöjligheten i ett privat-kommunalt äventyrsbad med 50-metersbassäng ihop med hotell, kommers och bostäder. Frigör, gärna från talarstolen idag, 50:an från Nannaplanerna och gör som med friidrottsarenan, placera bassängen på IKSU.

 2. Camilla

  Anders,

  Jag hoppas att ni i alliansen också tänker på oss på landsbygden när det gäller skolorna. Skolan i Flurkmark har LÄNGE haft undermåliga lokaler, särskilt för förskolan och nu också fritids. Barn och pedagoger gör det bästa de kan av det som finns, men nu går det inte att trolla längre, det är för många barn som vill in. Som ett exempel kan jag nämna att 15 barn och 3 vuxna delar på 56 kvadrat och EN toalett. Tänk dig själv hur trångt det är. Nästa år kommer inte ens en klass/avdelning få plats inom befintliga lokaler!

  Jobba gärna också för att Flurkmark får sin utbyggnation NU!

 3. Anders Ågren

  Svar till Camilla (2009-10-27 16:14)
  Hej Camilla! Har talat med vår moderate viceordförande i För- och grundskolenämnden och han menar att man kan fixa till lokalerna i Flurkmark nu, med tanke på de extrapengar som nämnden får inför 2010. Så det var väl ett positivt besked? Men hur de styrande socialdemokraterna ställer sig till det vet jag förstås inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.