Brösttoner från Holmlund på bloggen

En rejält irriterad Lennart Holmlund anklagar mig för lögn på dagens blogg och angriper dessutom Alliansen för att vi igår gjorde ett utspel om hur vi ville fördela de extra pengar som finns inför år 2010.

Han menar att detta visar att vi inte går att lita på och att detta kommer få konsekvenser: "Respekten för varandra och vad som sagts i vissa frågor har brutis, det blir en klimatfråga om saker i förtroende i framtiden".

Till att börja med kan vi konstatera att siffrorna om hur (S) ville fördela pengarna varit "ute" på stan under ett antal dagar. Personer inom de olika förvaltningarna känner till det, politiker har fått kännedom om det. Media har känt till det. Då blir det tillslut löjligt, och inte trovärdigt, att låtsas som att uppgifterna inte existerar.

Jag tolkar snarast reaktionen som att Holmlund är lite stressad över Alliansens linje.

Sedan har han har ju själv gjort samma sak vid tidgare tillfälle, men det räknas tydligen inte. ETT exempel var när vi fick information om de tre olika privata förslagen till utvecklingen av Nanna/Mimer. Då var överenskommelsen att ingen skulle kommentera förslagen förrän efter sommaren när vi hade fått detaljstudera dem noggrannare. Vad händer? Dagen efter sågar han två av förslagen på sin blogg och lyfter fram det tredje som positivt. Så den som är utan skuld kastar första sten…..

 

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Pelle

  Lögn kanske var ett starkt ord för det du sagt – kanske oförstånd, bristande kompetens – är det som bättre beskriver det du påstått.

  En som kan försvara alliansens politik har nog en syn på verkligheten som inte stämmer så bra med ”verklighetens folk” som en allianskollega nyligen sagt.

 2. Anders Ågren

  Svar till Pelle (2009-10-27 12:21)
  Hejsan Pelle! Visst leder de rödgröna i opinionsmätningen, men det är ändå ganska jämnt i opinionen just nu. Och det är på valdagen i september 2010 som det avgörs!

 3. Pelle

  Tack för ditt svar på den första delen av min kommentar.

  Har du inget svar på varför att högerpartister (M) är överrepresenterade bland dom som kan tänka sig rösta på SD – som det står i artikel i AB?

 4. Anders Ågren

  Svar till Pelle (2009-10-27 15:04)
  Hej igen Pelle! Jag har väl egentligen inget bra svar, annat än att moderaterna och övriga partier på ett tydligt sätt måste ta debatten med Sverigedemokraterna. Tråkigt att en del M-väljare kan tänka sig att rösta på det partiet, men då måste vi bli bättre på att förklara vad Sd står för.

 5. Pelle

  Anders svaret kan vara enkelt – på högerkanten i politiken är det trångt SD,M,KD och C ”slåss” om att vara längst ute till höger på vänster/höger skalan.

  Skillnaden mellan dessa partier är inte så stora – att alla utom SD tagit officiellt avstånd från ”rasism” är kanske den enda skillnaden mellan era partier – vad väljarna tror sig veta är att M förmodligen kommer att ta hjälp av SD vid ett jämviktsläge i riksdagen – antingen aktivt eller passivt.

  Om man då som M röstar SD så talar man om att man vill lyfta frågan om invandrarna – en fråga som M för tillfället ”sopat under mattan”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.