Reinfeldt eller Sahlin?

Är på plats i Boden och tänkte bl.a. besöka den galleria som öppnar i centrum idag, där 22 företag kommer att inrymmas. Helt uppenbart kommer det att bli ett lyft för stadens handel.

Läser för övrigt en TT-nyhet om Mona Sahlins problem med att få stöd och förtroende i sina egna nyckelgrupper. Saxat från TT:

"En majoritet av socialdemokraternas nyckelgrupper anser att moderatledaren Fredrik Reinfeldt är skickligare än sin konkurrent om statsministerposten, Socialdemokraternas Mona Sahlin, rapporterar opinionsinstitutet Skop. Statsminister Reinfeldt behåller ett stadigt grepp om opinionen när Skop frågar om han eller Sahlin är skickligast på att leda en regering. Reinfeldt svarar drygt 76 procent av svenskarna, medan knappt 24 anser att S-ledaren är den skickligare av dem.

Reinfeldts övertag är starkt även bland LO-medlemmar, 60 mot 40 procent, anställda inom offentlig sektor, drygt 70 mot knappt 30 procent, anställda inom kommun och landsting, drygt 65 procent mot 35 och pensionärer, drygt 70 mot drygt 25 procent. De är alla Socialdemokraternas nyckelgrupper.

(—)

Även bland sympatisörerna till Socialdemokraternas båda samarbetspartner, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, anses statsministern skickligare än oppositionsledaren – 64 procent av miljöpartisterna och 62 procent av vänsterpartisterna."

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Pelle

  Ja så är det nog – man tycker ”Rainman” är skickligare än Sahlin – men man tycker inte om högerpolitiken!

  Därför Anders så röster man röd/grönt 2010!

  Efter S kongress så kommer nog folk att få lite annan uppfattning om Sahlin när (S) valplattform är klar.

  Efter valet blir det sedan ett jättelikt rekonstruktionsarbete för de Röd/gröna för att få Sverige på fötter – liknande det efter Bildtregeringen.

  Hoppas att du trivs i Boden – har du tagit ut några semesterdagar för din Bodenresa?

 2. Lena S

  Underligt ställd fråga, tycker jag.
  Sahlin har ju aldrig varit statsminister så hur ska man kunna jämföra de där två då?

  Nä, såna där mätningar är bara skit. Inget att dra fram Anders!

 3. Anders Ågren

  Svar till Pelle (2009-10-29 09:21)
  Ja, vi är många som ser fram emot att (S) ska presentera något, om det sedan blir en valplattform eller något annat återstår ju att se, men gärna nåt tillsammans med vänstern och miljöpartiet så att vi kan försöka uttyda vad alternativet egentligen består av.

  Allt bra i Boden för övrigt. Nej, eftersom vi heltidspolitiker inte har någon semester utan alltid är i tjänst, så har jag heller inte tagit ut några semesterdagar.

 4. Anders Ågren

  Svar till Lena S (2009-10-29 10:39)
  Well Lena, man kan så klart ifrågasätta många opinionsundersökningar av olika slag. Men i det här fallet har väl frågeställningen mest att göra med vem av de två som man tror skulle vara mest lämpad för uppdraget……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.