Låg debattnivå av Rönngren (S)

Den socialdemokratiska skolpolitikern Margareta Rönngren går till hårt angrepp på Allians för Umeå och menar att vi gör skillnad på folk och folk, när vi vill tillskjuta fem miljoner kr mer till för- och grundskolenämnden för att bl.a. kunna bevara den populära Sofiehemsskolan.

Det är en tråkig argumentationsteknik, där hon försöker ställa bostadsområde mot bostadsområde.

Alliansen har hela tiden hävdat att det är elevens och föräldrarnas eget val av skola som ska avgöra vilka skolor som skall vara kvar eller inte. När det gäller Sofiehemsskolan så är det en skola som är fylld av elever, så den borde därför inte kunna vara hotad. Trots detta så återkommer (s) med jämna mellanrum och vill stänga Sofiehemsskolan. Varför?

Beträffande Östra Ersbodaskolan så är det problem med elevunderlaget, och man har inte lyckats fylla skolan med elever. Därför är den i riskzonen. Nu finns det tydligen en möjlighet att även kunna bevara den skolan genom att man samtidigt lämnar delar av andra skollokaler inom skolområdet. Detta har vi sagt att för- och grundskolenämnden kan titta närmare på, om man så vill.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.