Presskonferens i Umeå med SKL kl. 11.00

Idag presenterar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) en rapport över vad som är utmärkande för politikerna i Västerbotten.

Vilka är de förtroendevalda. Hur stor del är heltidspolitiker och hur stor del är fritidspolitiker? Är vi politiker representativa för befolkningen? Hur är det med förtroendet för den kommunala verksamheten och de politiker som är valda att vara ytterst ansvariga?

Detta och mycket mer kommer att besvaras vid en presskonferens kl 11.00 idag, där bl.a. jag själv deltar. LIte förhandsinfo kunde alla läsare av VF få idag, då tidningen publicerade en debattartikel av undertecknad, SKL:s ordförande Anders Knape (M) och Lennart Holmlund (S).

Fortsättning följer!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Anders Ågren

    Svar till Ante (2009-11-04 13:35)
    Dessvärre verkar inte VF ha lagt ut den på deras hemsida, eller så är det bara något temporärt fel på den delen av deras hemsida. För nu hittar jag varken länken till ”folkets röst” eller debattartiklarna…..

  2. Pelle

    Anders, på BM Lövgrens blogg har jag ställt frågan nedan utan att få svar – har också ställt frågan till Lennart H och nu kommer den till dig:

    Men bästa Britt-Marie – är inte politiker ”världens bästa” medborgare?

    Sanningen är kanske att ni är mycket begränsade i er politiska värld – ni har det fulla ansvaret för dessa ”bortslösande” pengar – ransaka dig själv – dina allianskamrater så finner du att era ”skrik” på ”marknadens krafter” inte alltid är lösningen på allt!

    Vi medborgare kommer att kräva ert ansvar – jag tycker att ni skall tillsätta en parlamentarisk utredning omedelbart som skall titta på hur detta gått till – den måste vara klar innan valet 2010 – det är då ni skall ställas till svar!

    Kanske måste vi stämma ER!

  3. Anders Ågren

    Svar till Pelle (2009-11-05 10:20)
    Hej Pelle! En oberoende utredning har genomförts just efter ett krav från oss Alliansföreträdare. Den redovisades i onsdagskväll. Frågan kommer självfallet att diskuteras vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.