(S) och (V) trotsar all logik och lägger ner Sofiehemsskolan

Ja, idag har socialdemokraterna och vänsterpartiet drivit igenom beslutet att en välfungerande och populär skola, utan problem med elevunderlag eller annat, ska läggas ned. Sofiehemsskolan har varit utsatt för angrepp även tidigare, men har alltid lyckats rida ut stormen.

Den här gången har socialdemokraterna varit mer oförsiktiga i sin argumentation. Tydligt är att för- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren m.fl. anser att det är fel människor som bor i området. Det har nämligen blivit ett argument för att skolan ska läggas ner. Likaså passar den inte in i sossarnas drömmar om att alla skolor ska vara stora. De små göre sig icke besvär.

Och att skolan fungerar bra är fullständigt ointressant.

Sista ordet är inte sagt i den här affären. Moderaterna har i många omgångar genom åren slagits för att Sofiehemsskolan ska finnas kvar – den kampen är inte slut genom dagens ologiska beslut.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. leif

    Tänk om du kunde vara lika arg när ni borgare tar bort skyddsnäten för dom sjukskriva. Du hade fått mer förtroende då. Nu verkar du mest arg för att det är rika människor som bor på sofiehem.

  2. Anders Ågren

    Jag är arg för att man lägger ner en välfungerande skola, ingenting annat. Vilka som bor i området borde inte få spela någon roll för ett skolbeslut. I området bor det förövrigt väldigt många som röstar på socialdemokraterna…..

  3. Helena

    Beslutet är grundat på osäkra fakta och Rönngren har varit oärlig i orsaken, det handlar inte om pengar utan om att driva igenom sin dröm om F-9 skola till varje pris. Ingen kommunikation med berörda föräldrar och elever och förutsättningarna har inte ändrats sedan 2005. Vi är svikna och nöjer oss inte med dessa argument. Nu vet alla vad S och V har för skolpolitik och deras röster på Sofiehem är lätträknade. Hoppas nu att ni gör allt ni kan för att ändra på beslutet innan fler tappat förtroende för den kommunala skolan. Klart att en välfungerande kommunal verksamhet ska bevaras!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.